thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Pijnlijke regels? Volgens de wetenschap zijn die binnenkort verleden tijd

Goed nieuws voor wie maandelijks last heeft van veel krampen en bloedverlies tijdens die periode van de maand. Schotse wetenschappers ontdekten wat een hevige menstruatie kan veroorzaken, en ook hoe je de symptomen ervan kan inperken. 

1 reactie

 • MYRTHE PASS

  5 jaar geleden
  Te laat voor mij, maar dit onderzoek voorkomt wel dat men 30 jaar één week in de maand zware pijnstillers moet slikken. En het niet meer moeten slikken is op zich dan weer beter voor de maag en nieren...
 1. 1 op de 5 mensen krijgt vroeg of laat dementie. Deze 10 zaken moet je wel of juist niét doen om je risico te beperken
  PREMIUM

  1 op de 5 mensen krijgt vroeg of laat dementie. Deze 10 zaken moet je wel of juist niét doen om je risico te beperken

  De cijfers zijn confronterend: in België leven op dit moment meer dan 200.000 mensen met een vorm van dementie. Ook acteur Bruce Willis zou lijden aan de ziekte. Is die diagnose onvermijdelijk? Of blijven we allemaal helder van geest door kruiswoordpuzzels te maken? Het antwoord is natuurlijk genuanceerd, maar er zijn wel degelijk factoren waar je zelf de hand in hebt, zeggen wetenschappers van over heel de wereld. “Of je nu 18 bent of 99, wat je vandaag doet beïnvloedt de gezondheid van je hersenen op lange termijn.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.