Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Piek in aantal huidkankers: aantal diagnoses stijgt met 2.000 in één jaar

Dermatologen trekken aan de alarmbel. Er is niet alleen een forse toename van het aantal nieuwe gevallen van huidkanker, ook de wachttijden voor screenings lopen hoog op - een omgekeerd effect van preventiecampagnes. "Dit is een slechte evolutie."

20 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Tja, de zon, maar ga eens na wat een mens op zijn huid smeert tijdens en na een douche of een bad. Dan nog deo en parfum. En de make-up business met cremekes waar wat in zit ? Misschien wilt de huid met rust gelaten worden.
 • Angelique Herreman

  3 jaar geleden
  Ik heb ook een kwaadaardig melanoom gehad die ondertussen al drie maal uitgesneden is en toch blijft het gevoel gelijk , de pijn blijf, het jeuken en alle andere dingen , ze zeggen dat ik voorlopig ok ben , ik blijf me voortdurend afvragen als alles zou weg zijn dan zou ik toch niet steeds nog dezelfde symptomen hebben ?? In januari wordt er nog eentje weggedaan dat zijn er al vijf int totaal ... ik krijg ook niet veel informatie der omtrent en dat is nog meer zorgen voor mij
 • Anne-Marie Criel

  3 jaar geleden
  Mijn dochter 15 jaar heeft de diagnose maligne melanoom stadium III begin dit jaar gekregen, dus geen overmaat aan zon of medicatie en steeds beschermd geweest en zonnecrème gebruikt... gelukkig nu kankervrij maar ze moet wel een jaar immunotherapie volgen sinds haar ingreep... en dan blijven er uiteraard de jaarlijkse controles... dankzij de huisarts zijn we doorverwezen naar de plastische chirurg en is het zo aan het licht gekomen.
 • Leo Peeters

  3 jaar geleden
  @Gerrit Malego, een huisarts kan je meestal ook geruststellen. Als je keelpijn hebt, ga je toch ook niet onmiddellijk naar een kno-arst. Ik ging eens langs bij een huidarts, gewoonweg voor een algemene controle. Hij bekeek mijn borst en rug en zei me geen zorgen te maken. Ik vroeg of ik mijn lange broek niet moest uitdoen. ‘Als je dat wilt,’ zei hij onverschillig, waarop hij een vluchtige blik op mijn billen en benen wierp. Na 5 minuten was ik buiten, zijn wachtzaal zat overvol…
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  De overgrote meerderheid van de mensen ligt wel niet te bakken in de zon, germaine asselbergs. Dat is een relatief kleine ijdele minderheid.