Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Pascale Naessens brengt boek uit over het ketodieet, maar hoe (on)gezond is dat? Diëtiste Sanne Mouha legt uit

Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Pascale Naessens zich ontpopte tot auteur van kookboeken met gezonde recepten. Via haar nieuwe boek ‘Ketokuur. Een nieuw leven in 14 dagen’ laat ze haar fans nu kennismaken met het ketogeen dieet. “Het is in Amerika hét nummer 1-dieet, simpelweg omdat het werkt”, vertelt ze daar deze week over in Story. Maar is het dieet ook zijn hype waard? Diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg.

 1. Overgewicht is misschien wel de schuld van je genen. Onze reporter liet voedingsprofiel samenstellen op basis van haar DNA. Dit is wat ze leerde
  PREMIUM

  Overge­wicht is misschien wel de schuld van je genen. Onze reporter liet voedings­pro­fiel samenstel­len op basis van haar DNA. Dit is wat ze leerde

  Vijf weken nadat ik een DNA-test liet afnemen bij voedingsdeskundige Julie Turelinckx ontvang ik mijn genetisch bepaald voedingsprofiel. En dat blijkt even verrassend als onthutsend: de kans dat ik diabetes type 2 ontwikkel of een hartziekte krijg, is vrij klein, maar als ik wil afvallen, zal ik een tandje mogen bijsteken, want overgewicht zit simpelweg in mijn genen. Help!
 2. Nooit meer vechten met je knielaarzen: steeds meer vrouwen laten botox injecteren in hun kuiten

  Nooit meer vechten met je knielaar­zen: steeds meer vrouwen laten botox injecteren in hun kuiten

  Je fronsrimpels laten gladstrijken met een spuitje botox is al lang geen taboe meer. En niet alleen esthetisch kan botox je een handje helpen, ook in de medische wereld wordt het gebruikt om allerlei aandoeningen te behandelen. Maar de nieuwste ‘botox-trend’ uit het buitenland doet toch vooral de wenkbrauwen fronsen: waarom zou je in godsnaam botox injecteren in je kuiten? Plastisch chirurg Marianne Mertens licht toe.
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders