Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Opstaan met een espresso? Het beste effect krijg je als je koffie drinkt na 9 uur ’s ochtends

De dag beginnen met een kop koffie, voor velen is het een vast ritueel. Een kleine kick ’s ochtends en je bent klaar om te starten. Maar eigenlijk is het beter om nog eventjes te wachten. Dat zegt ook slaapexpert Annelies Smolders. “Anders ga je je innerlijke wekker verwennen, waardoor die op den duur z’n werk niet meer doet.” 

  1. Kan je jezelf gelukkig eten? Volgens dokter Servaas Bingé wel: “Welzijn en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”
    PREMIUM

    Kan je jezelf gelukkig eten? Volgens dokter Servaas Bingé wel: “Welzijn en voeding zijn onlosmake­lijk met elkaar verbonden”

    Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. En een gelukkige geest? Tegenwoordig bestaat er voor elke mentale kwaal wel een oppepper, procedure of pil. Maar wat als het geheim tot je energiek voelen, goed slapen en goedgeluimd zijn (kortom: gelukkig zijn) verborgen zit in wat we eten? Dokter Servaas Bingé reikt ons in zijn boeken al jaren kennis aan over hoe we onszelf tot optimale gezondheid kunnen voeden, maar kunnen we onszelf ook gelukkig eten? “De invloed van voeding op ons mentaal welzijn wordt heel zwaar onderschat.”