Karolina via Pexels
Volledig scherm
© Karolina via Pexels

OPROEP. Wat is jouw beste tip tegen een kater?

Oudejaarsnacht betekent: vuurwerk, lekkere aperitiefhapjes, gezelligheid en cava. Véél cava. De dag erna kan een kater echter een domper op de feestvreugde vormen. Daarom willen we jullie allerbeste tips verzamelen zodat iedereen fris en monter uit z'n bed kan stappen op 1 januari. 

 1. Erfelijke aandoening doorgeven aan je kind? Met embryoselectie kan je dit vermijden. Professor geeft uitleg
  PREMIUM

  Erfelijke aandoening doorgeven aan je kind? Met embryose­lec­tie kan je dit vermijden. Professor geeft uitleg

  Hun grote kinderwens waarmaken zonder dat hun kroost geteisterd wordt door een erfelijke spierziekte, dat was de uitdaging waarover Nele en Marco getuigden in het tv-programma ‘Ons DNA’. Hoe gaat zo’n embryoselectie in zijn werk, hoeveel tijd neemt dat in beslag en kunnen en mogen ouders kieskeurig zijn? We vroegen het aan twee professoren: Frederik Hes en Willem Verpoest van het UZ Brussel.
 2. Droom je vaker of feller als je ’s avonds nog veel eet?

  Droom je vaker of feller als je ’s avonds nog veel eet?

  Je ligt in bed. Je voelt je spieren langzaamaan verzwakken, je ademhaling vertragen en plots ben je vertrokken. Iedere avond doorloopt ons lichaam opnieuw deze routine bij het in slaap vallen. Maar gaan we dan ook meteen dromen? Of dromen we niet per se iedere nacht? En klopt het dat een zware maaltijd voor het slapen of nachtelijke snack invloed heeft op hoe lang we in dromenland vertoeven? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.