Dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen. © Steven Richardson

Opletten met parfum en aloë vera, dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen

Zonnebrandproducten bestaan doorgaans uit 60 à 70 % water en olie, 10 à 20 % uv-filters en 10 à 30 % toevoegingen. «Zowel in de filters als in de toevoegingen kunnen allergie-opwekkende stoffen en/of hormoonverstoorders zitten waar kinderen beter niet mee in aanraking komen», weet dermatoloog Thomas Maselis. Hij controleerde niet alleen de smeerbaarheid en het gebruiksgemak, maar ook de ingrediëntenlijst van twaalf zonneproducten voor kinderen. 

 1. Wanneer migraine je leven beheerst. Ann (57) test al 25 jaar remedie na remedie: “De angst dat het nooit beter zal worden is het ergste”
  PREMIUM

  Wanneer migraine je leven beheerst. Ann (57) test al 25 jaar remedie na remedie: “De angst dat het nooit beter zal worden is het ergste”

  Hoofdpijn hebben we allemaal weleens. Migraine niet, die hel blijft gereserveerd voor een selecter clubje. En toch: wereldwijd hebben 1 op 7 mensen er last van. Dat maakt migraine de derde meest voorkomende ziekte ter wereld. De Gentse Ann* (57) is een van de ‘lucky’ few: al bijna haar hele leven moet ze die intense periodieke pijn erbij nemen, willen of niet. De voorbije vijfentwintig jaar bezocht ze de ene na de andere expert, in de hoop dat migraine niet eeuwig haar leven zal domineren. “Op den duur kan je omgeving het ook niet meer aanhoren. Ondertussen verzwijg ik sommige aanvallen ook voor mijn man en kinderen.”
 2. “Coke doet je hart in overdrive schakelen en is een bloedvatwurger": experts waarschuwen voor toenemend druggebruik tijdens coronacrisis
  PREMIUM

  “Coke doet je hart in overdrive schakelen en is een bloedvat­wur­ger": experts waarschu­wen voor toenemend drugge­bruik tijdens coronacri­sis

  Regelmatig een lijntje cocaïne? Het is voor heel wat landgenoten een bitterzoete zonde. En dat lijkt tijdens de coronacrisis niet veranderd te zijn. Integendeel, uit een nieuw rapport blijkt dat bijna een kwart van de gebruikers nu zelfs méér drugs gebruikt dan voor de uitbraak van Covid-19. Of dat kwaad kan, zo nu en dan? Reken maar. “Coke gebruiken is als vol gas geven terwijl je de brandstofleiding dichtknijpt.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement