Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Opgepast langslapers: te veel slaap is ook niet goed

Tik het onderwerp 'slaap' in op onze site en je vindt de meeste artikels. We weten allemaal dat te weinig slapen slecht is voor je lichaam en geest, maar hoe zit het met een te veel aan slaap? Volgens een nieuwe studie is dat zelfs nóg ongezonder dan te weinig nachtrust.

2 reacties

 • Caesar Lask

  4 jaar geleden
  Het bewijs dat het vrouwen lichaam beter in elkaar zit.
 • Annelies Vandenbroeck

  4 jaar geleden
  Laat ons gewoon allemaal eens gerust met die zotte studies. Wie houdt zich daar trouwens mee bezig? Niks interessanter te doen dan dit, zekers.
 1. Krijg je een vitaminetekort als je vegan eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden voor World Vegan Day

  Krijg je een vitaminete­kort als je vegan eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden voor World Vegan Day

  Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.”
 2. “Sommige kaarsen kunnen kankerverwekkend zijn”: Zo kies je een (geur)kaars die niet schadelijk is voor je gezondheid
  PREMIUM

  “Sommige kaarsen kunnen kankerver­wek­kend zijn”: Zo kies je een (geur)kaars die niet schadelijk is voor je gezondheid

  Nu de donkere dagen in aantocht zijn willen we graag wat meer gezelligheid en steken we eens graag een kaarsje aan. Liefst zelfs met een met een lekkere geur. Maar zijn kaarsen wel goed voor je gezondheid? “Er kunnen bepaalde stoffen vrijkomen die kankerverwekkend zijn”, zegt toxicoloog Jan Tytgat. Lees hier waar je op moet letten als je toch voor een kaars kiest.