Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Ook last van fruitvliegjes in je keuken? Zo bestrijd je ze écht

Die dekselse fruitvliegjes die je keuken terroriseren: iedereen kent ze wel. Potjes met azijn of afwasmiddel zijn de meest gekende trucjes om ze te bestrijden, maar bij ons hebben die nooit écht veel resultaat opgeleverd. Met deze tips maak je er wel komaf mee.

 1. “Twee mensen met ADHD kunnen zich op een heel andere manier gedragen.” Hoeveel mensen hebben het? En wat houdt deze ‘stempel’ juist in?
  PREMIUM

  “Twee mensen met ADHD kunnen zich op een heel andere manier gedragen.” Hoeveel mensen hebben het? En wat houdt deze ‘stempel’ juist in?

  ADHD – de klinkende afkorting is in menig oor bekend, al helemaal in de klas, op de speelplaats en in de lerarenkamer. Het is dan ook een van de meest voorkomende stoornissen bij kinderen. Hoe herken je een kind met ADHD? En hoe weet je of je zelf aan de aandoening lijdt? En wat kan je doen om jezelf of een kind met ADHD beter te ondersteunen? We vragen het aan KU Leuven-onderzoeker en klinisch psycholoog Matson Driesen: “Een psychiater of huisarts die je een hersenscan laat ondergaan, is een grote charlatan.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.