Eveline Hoste
Volledig scherm
Eveline Hoste © Kristof Ghyselinck

Ook Eveline Hoste komt weer bij na streng dieet: waarom sommigen meer last hebben van het jojo-effect dan anderen

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen die met behulp van een streng dieet afvallen, daarna weer aankomen. Ook ex-miss Eveline Hoste viel met een dieet 14 kilo af, al gaf ze toe dat er daarvan inmiddels weer enkele kilo’s bij zijn. Voedingsdeskundige Hella Van Laer legt uit waarom sommige mensen meer last hebben van het alom bekende jojo-effect dan anderen en hoe je het kunt doorbreken.

2 reacties

 • Danny Buyse

  2 jaar geleden
  Diëten zorgt ervoor en daar moet men toch niet voor gestudeerd hebben dat je metabolisme naar beneden gaat. Je lichaam zegt op een bepaald moment ik moet minder hard gaan verbranden want ik krijg bijna niks en ik moet dus zuiniger zijn. Als je nadien bij een verlaagd metabolisme terug normaal gaat eten gaan de kilo's er zeer snel bijkomen.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Waarom hebben sommigen meer last? Te weinig realiteitszin wegens te weinig zelfkennis en levensinzicht. Zelfkennis en levensinzicht zijn niet meer in de mode. Hulp gaan zoeken bij een psycholoog die daarvoor 'gestudeerd' heeft des te meer.
 1. PFAS gevonden in populair menstruatieondergoed. Hoe bezorgd moeten we zijn? Expert geeft uitleg

  PFAS gevonden in populair menstrua­tie­on­der­goed. Hoe bezorgd moeten we zijn? Expert geeft uitleg

  Uit onderzoek blijkt dat menstruatieondergoed van het bekende merk Thinx een hoge hoeveelheid van de chemische stof PFAS bevat. Ook in merken Saalt, Knix, Sustain en Ruby Love werd de stof aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat dat op lange termijn negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid van wie zulk ondergoed draagt. “Voorzichtigheid is altijd belangrijk bij dit soort stoffen”, zegt wetenschapsexpert Martijn Peters.