Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Onze diëtiste legt uit welke vetten niet voor een buikje of love handles zorgen

Ovenschotels, stoofpotjes en smeuïge pastagerechten: in de winter hebben we niet alleen de neiging om méér te eten, maar kiezen we ook vaker voor vette gerechten. Met als resultaat een extra speklaagje, dat er tegen de zomer ook weer af moet. Beter is dus om die extra kilo’s te voorkomen, zegt diëtiste Sanne Mouha. Ze lijst op welke vetten wél gezond zijn en die er net voor zorgen dat je geen buikje of love handles kweekt. 

3 reacties

 • MJ Dujardin

  4 jaar geleden
  Koolhydraten, hebben we nodig. Goede koolhydraten zitten oa in fruit en groenten. Het gaat eigenlijk altijd over het en en en verhaal. Matig gewoon met alles en je zal je een pak beter voelen. De BMI of buikomtrek zitten ergens in de genen (mijn ventje mag alles eten en snoepen, een zittende job, en geen sport. Bloed en conditie blijven elk jaar gezond via checkup). Een fruitontbijt is een heel goede start van de dag. Geeft zoveel energie.
 • Peter Peeters

  4 jaar geleden
  Koolhydraten, koolhydraten, niet vetten zorgen voor een buikje.
 • Felix Strackx

  4 jaar geleden
  't Is nochtans heel simpel: alles wat je lekker vind mag je niet eten, en wat je niet lust, daarvan mag je zoveel eten als je wil. Daarvoor hebben we geen diëtiste nodig.