De Ixodes persulcatus of 'taiga teek'.
Volledig scherm
De Ixodes persulcatus of 'taiga teek'. © THINKSTOCK

Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

Het lijkt wel of onderzoekers elk jaar nieuwe ziektes ontdekken die we door een tekenbeet kunnen oplopen. Zo ontdekten dokters uit de Amerikaanse staat Maryland samen met enkele Chinese collega's onlangs een nog nooit eerder geziene ziekte die door de kleine bloedzuigers wordt verspreid. 

  1. Evenveel blingbling als een piercing, evenveel effect als acupunctuur. Wat is ‘ear seeding’?

    Evenveel blingbling als een piercing, evenveel effect als acupunc­tuur. Wat is ‘ear seeding’?

    Ear seeding, ken jij dat? Het fenomeen bestaat al meer dan 4.000 jaar, het zou werken tegen stress of rugpijn en begint nu wereldwijd op te komen. Ter illustratie: volgens modebijbel Vogue is het een van de nieuwste wellnessbehandelingen en op Instagram werd de hashtag #earseeds al meer dan 12.000 keer gebruikt. Acupuncturist Peter De Vilder legt haarfijn uit wat het is. “Het is handiger dan voetreflexologie én het effect blijft langer dan bij acupunctuur.”
  2. Primeur: gezondheidsinstituut in Verenigd Koninkrijk wil dat mensen met ernstige acne voortaan psychische hulp krijgen

    Primeur: gezond­heids­in­sti­tuut in Verenigd Koninkrijk wil dat mensen met ernstige acne voortaan psychische hulp krijgen

    Het National Institute for Health and Care Excellence (afgekort Nice, ofwel het Nationale Instituut voor Voortreffelijke Gezondheid en Zorg) in het Verenigd Koninkrijk heeft een revolutionaire aanbeveling gedaan. De overheidsinstantie vindt dat mensen die last hebben van ernstige acne psychische hulp aangeboden moeten krijgen. Daarnaast moeten voortaan ook de huidbehandelingen in kwestie terugbetaald worden. Het advies komt er nadat een studie uitwees dat 59 procent van de bevraagde jongeren zei dat een slechte huid elke dag impact heeft op hun leven.