Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Karolina via Pexels

Nieuwe tentoonstelling wil het gesprek over menstruatie normaliseren

Pakweg de helft van de mensen op deze aardbol menstrueert, en toch wordt er nauwelijks over gepraat. Een rondreizende tentoonstelling wil daar verandering in brengen. De expo start vandaag in Leuven maar zal de komende maanden ook nog in andere Vlaamse steden te zien zijn. 

  1. Redactrice Roxanne vergelijkt goedkope menstruatieslips met dure: “Je zou denken dat de naden loslaten door het vele wassen, maar nee”

    Redactrice Roxanne vergelijkt goedkope menstrua­tie­slips met dure: “Je zou denken dat de naden loslaten door het vele wassen, maar nee”

    Menstruatieonderbroeken, tegenwoordig slaan ze ermee om je oren. Ze zijn een pak duurzamer dan maandverbanden en tampons. En op het einde van de rit goedkoper, dat ook. Waar je een jaar geleden minstens veertig euro moest neertellen, heb je nu al period proof ondergoed voor een tientje. Bloody cool? Of blijft goedkoop toch nog altijd duurkoop? Journalist Roxanne vergelijkt slipjes van 7 tot 40 euro. “Ik heb al slips getest van veel high-end merken, maar de look and feel van deze slip is veruit de beste.”