Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Nieuwe studie toont aan: tieners die laat gaan slapen, hebben meer kans op astma en allergieën

Als je kinderen hebt, weet je dat het geen makkie is om een tiener op tijd in bed te krijgen. Maar het is wel belangrijk. Een nieuwe studie stelt vast dat tieners die laat gaan slapen, meer kans hebben op astma en allergieën dan tieners die vroeg onder de wol kruipen. 

0 reacties

 1. 1 op de 10 krijgt ooit reuma. “Het begint vaak sluimerend”: wat zijn de symptomen? En wie wordt het vaakst getroffen?
  PREMIUM

  1 op de 10 krijgt ooit reuma. “Het begint vaak sluimerend”: wat zijn de symptomen? En wie wordt het vaakst getroffen?

  Reumamedicijnen zouden de overlevingskansen van coronapatiënten verbeteren, maar klopt dat ook? Dokter Valérie Lambrecht, diensthoofd Reumatologie van het AZ Maria Middelares in Gent licht toe én vertelt alles wat je moet weten over het gezondheidsprobleem waarmee maar liefst 10% van de Belgen ooit geconfronteerd wordt. “Ook kinderen kunnen getroffen worden door reuma en zonder ingrijpen wordt de pijn alleen maar erger.”
 2. Loco voor eco: beautyredactrice Sophie test uit hoe haalbaar de ecologische badkamer is

  Loco voor eco: beautyre­dac­tri­ce Sophie test uit hoe haalbaar de ecologi­sche badkamer is

  We zijn niet alleen bewuster bezig met wat we in ons lichaam stoppen, maar ook wat we erop smeren en welke gevolgen dat precies heeft voor ons en voor de planeet. Duurzaam is the way to go. Maar hoe handig is dat eigenlijk, zo’n groene badkamer? Beautyredactrice Sophie deed de test. “Uiteindelijk heb ik mijn haar drie keer met douchegel gewassen en mijn benen ettelijke keren ingesmeerd met conditioner voor ik eindelijk onthou welk stukje zeep voor wat dient. Hoe dat bij manlief verloopt, durf ik niet eens te vragen. Al heb ik dankzij zijn beenhaar (dat de jongste tijd verdacht zacht is) wel zo mijn vermoedens.”
 1. Israëlische politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden
  Play

  Israëli­sche politie moet waterkanon inzetten na nieuw protest orthodoxe joden

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama