Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw wapen in de strijd tegen overgewicht: koffie

Een chemisch bestanddeel in koffie kan de schadelijke effecten van overgewicht voorkomen, dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.

 1. Vrouwen met endometriose krijgen gemiddeld na 8 (!) jaar hun diagnose. “Ze krijgen nog vaak te horen dat ‘ze zich niet moeten aanstellen’”
  Play

  Vrouwen met endometrio­se krijgen gemiddeld na 8 (!) jaar hun diagnose. “Ze krijgen nog vaak te horen dat ‘ze zich niet moeten aanstellen’”

  Een op de tien vrouwen krijgt te maken met endometriose, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. Meer zelfs: het duurt wereldwijd maar liefst gemiddeld acht jaar voor de juiste diagnose wordt gesteld. Het verzorgingsmerk Intimina pakt daarom uit met een pakkende sensibiliseringscampagne. Endometriosechirurg prof. dr. Carla Tomassetti geeft duiding bij de aandoening. “We moeten alert zijn voor jonge vrouwen die tijdens hun menstruatie veel pijnstillers moeten nemen.”
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.