Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw wapen in de strijd tegen overgewicht: koffie

Een chemisch bestanddeel in koffie kan de schadelijke effecten van overgewicht voorkomen, dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.

  1. 1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwangerschap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

    1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwanger­schap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

    Ondertussen hoeven we je niet meer te vertellen dat roken nefast is voor de gezondheid. En dat geldt des te meer voor zwangere vrouwen: zij riskeren tal van complicaties, de kans op een miskraam, doodgeboorte en wiegendood stijgt gigantisch en áls het babytje gezond ter wereld komt, loopt het meer risico op afwijkingen op latere leeftijd. Daarom lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuw project, ‘Rookvrije Start’, met als doel een rookvrij begin voor elk pasgeboren kind.
  2. KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

    KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

    Acteur KJ Apa (24), van de bekende Netflix-serie ‘Riverdale’, begint zoals velen zijn dag met een kopje koffie. Al voegt hij daar blijkbaar graag een scheutje gekolfde moedermelk aan toe; een nogal bizarre ontbijtgewoonte voor een volwassen persoon. Is dat gezond voor je als je geen baby meer bent? Vroedvrouw Laurien: “Moedermelk leunt gewoonweg niet aan bij wat een volwassenen nodig heeft op vlak van voedingsstoffen.”