groenten en fruit
Volledig scherm
PREMIUM
groenten en fruit © Shutterstock

Nieuw advies Hoge Gezondheidsraad voor vegetarisme en veganisme: “Af te raden voor zwangere vrouwen en baby’s”

Terwijl een vegetarisch of veganistisch menu enkele jaren geleden nog een uitzondering was, komt het vandaag steeds vaker voor. De Hoge Gezondheidsraad heeft daarom voor het eerst een uitgebreid advies geformuleerd over de levensstijl. De do’s en dont’s voor zwangere vrouwen en baby’s, maar ook voor senioren. “Die groep heeft sowieso al een verminderde eetlust.”

10 reacties

 • Jess Dam

  2 weken geleden
  Ten eerste zijn we omnivoren. Ten tweede een beetje minder vlees zou beter zijn, want het risico op hart- en vaatziekten zakt daardoor. Ten derde als je 'als gezondheidsfreak' voedingssupplementen moet nemen om gezond te kunnen leven, ben je niet goed bezig. Gebruik eens je gezond verstand!!!
 • Linda Deyaert

  2 weken geleden
  Als je weet dat er in varkensstallen, kippenkwekerijen en de slachthuizen elk aspect van dierenwelzijn en respect ontbreekt dan zijn er nog mensen die geen zin meer hebben in vlees. Helaas is dit voor velen geen bekommernis, als de worst en de steak maar op het bord ligt.
 • Michel Vandewiele

  2 weken geleden
  Raar al die vegamensen zijn opgegroeid en opgevoed door mensen die gans hun leven een gewone voeding genoten hebben. Gewoon een mode verschijnsel !
 • Lisette Willems

  2 weken geleden
  @kevin Eyselbergs: in brood zit enkel water, bloem, zout en gist. Daar zit en zat nooit geen dierlijk product in. De nieuwe hype van het vegan is zo overroepen! Wat kost het niet om schoenen te maken van een duurzaam en vegan grondstof? Gaan we groenten kweken om aan onze voeten te doen terwijl ze in Afrika nog steeds doodgaan van de honger? Of hebben de hypocrieten met hun lederen schoenen, riem en handtas en excuus?? We dragen het wel maar eten het niet?
 • Kevin Eyselbergs

  2 weken geleden
  De vrouw in de reportage zegt strik vegan te eten. Maar ze eet ook brood? Volgens mij zitten daar ook eieren en melk in verwerkt dus strikt vegan is dat dan ook weer niet lijkt me. Ik zou zeggen: eet gerust meer vegetarisch maar zorg ervoor dat je lichaam de nodige bouwstenen op natuurlijke wijze binnen krijgt ipv die vuile supplementen.
 1. Dit TikTok-filmpje lost mogelijk 18 jaar oude verdwijngszaak op
  Play

  Dit Tik­Tok-film­pje lost mogelijk 18 jaar oude verdwijngs­zaak op

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje