Neurochirurg wil 'nationale topziekte' anders aanpakken: "Néé, uw rug is niet versleten. Dus: aan het werk"

VideoNooit hadden we zo'n fysiek lichte jobs en toch zitten er meer chronische ruglijders dan ooit arbeidsongeschikt thuis, intussen al 95.000 mensen. "Iets klópt er niet", zegt neurochirurg Erik Van de Kelft, die chronische lage rugpijn - onze nationale topziekte - anders wil aanpakken. Hoe? Zo veel mogelijk patiënten met lage rugpijn terug aan het werk sturen, mits pijnmedicatie. "In veel jobs maakt het geen verschil of je nu thuis in de zetel pijn hebt of op het werk op een stoel."

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Kya raakt nog amper uit bad vanwege haar grote borsten, haar oplossing is niet alledaags

  Kya raakt nog amper uit bad vanwege haar grote borsten, haar oplossing is niet alledaags

  Van een zwaarwichtig probleem gesproken: de stevige borsten van Kya Granito zitten zodanig in de weg dat haar dagelijkse leven er fel onder lijdt. Zelfs simpelweg uit bad klauteren is een heuse lijdensweg geworden. De 21-jarige Britse heeft nu echter een creatieve oplossing bedacht. Via een crowdfundingactie hoopt ze achtduizend pond bij elkaar te bedelen, zodat die felbegeerde borstverkleining eindelijk plaats kan vinden.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken