Greetje Van Buggenhout - Instagram @Naturalcycles
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout - Instagram @Naturalcycles

Net zoals oma: steeds meer vrouwen gebruiken de temperatuurmethode om niet (of juist wel) zwanger te geraken. Journalist Roxanne test het uit

Meer en meer vrouwen grijpen naar methodes van vroeger om een zwangerschap te voorkomen. Zo is er veel te doen om de app Natural Cycles, waarbij je elke dag je temperatuur moet meten. Volgens professor Gynaecologie Hendrik Cammu werkt het goed, maar is het ook even betrouwbaar als vrijen met een condoom of de pil nemen? Journalist Roxanne Wellens test de techniek uit. “‘Wat als?’-scenario’s spoken door mijn hoofd. Al zorgt het ook voor extra afwisseling en creativiteit in bed.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaecoloog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?
  PREMIUM

  “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaeco­loog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?

  “Ik zie me nog liggen op de onderzoekstafel, met mijn benen in de metalen beugels en onverwachtse tranen die in mijn ooghoeken prikten.” Een jaar geleden kreeg redactrice Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Om klaarheid te scheppen, stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst, en met experte Myriam Koning bespreekt ze hoe je met je voeding PCOS onder controle krijgt.