Greetje Van Buggenhout - Instagram @Naturalcycles
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout - Instagram @Naturalcycles

Net zoals oma: steeds meer vrouwen gebruiken de temperatuurmethode om niet (of juist wel) zwanger te geraken. Journalist Roxanne test het uit

Meer en meer vrouwen grijpen naar methodes van vroeger om een zwangerschap te voorkomen. Zo is er veel te doen om de app Natural Cycles, waarbij je elke dag je temperatuur moet meten. Volgens professor Gynaecologie Hendrik Cammu werkt het goed, maar is het ook even betrouwbaar als vrijen met een condoom of de pil nemen? Journalist Roxanne Wellens test de techniek uit. “‘Wat als?’-scenario’s spoken door mijn hoofd. Al zorgt het ook voor extra afwisseling en creativiteit in bed.”

 1. “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaecoloog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?
  PREMIUM

  “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaeco­loog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?

  “Ik zie me nog liggen op de onderzoekstafel, met mijn benen in de metalen beugels en onverwachtse tranen die in mijn ooghoeken prikten.” Een jaar geleden kreeg redactrice Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Om klaarheid te scheppen, stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst, en met experte Myriam Koning bespreekt ze hoe je met je voeding PCOS onder controle krijgt.
 2. Goed doorwandelen heeft een positieve invloed op je gezondheid (en het moet veel minder lang duren dan je denkt)

  Goed doorwande­len heeft een positieve invloed op je gezondheid (en het moet veel minder lang duren dan je denkt)

  Ben jij een echte koukleum? In putje winter is het soms een uitdaging om buiten te komen - zeker nu onze woning meteen ook dienstdoet als kantoor. De broodnodige dosis beweging schiet er dan bij in. Om je te motiveren om toch - letterlijk! - de stap te zetten, kan recent onderzoek je misschien over de streep halen: je hoeft geen uren te wandelen om resultaat te zien. Integendeel.