Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Net begonnen met lopen? Met dit trainingsprogramma houd je het zeker vol

Nu de meeste mensen in tijden van lockdown thuis moeten blijven, gaan velen op zoek naar een gezonde bezigheid zoals lopen. Om een training als beginnende loper vol te houden, heeft personal trainer Tess van Beurden een motiverend trainingsschema uitgewerkt. “Veel mensen die beginnen met lopen willen vaak te snel en te veel, waardoor ze sneller uitgeput zijn en vatbaarder worden voor blessures. De kunst is het heel rustig op te bouwen”, zegt van Beurden.

 1. Kust kampt met kwallenplaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?
  PREMIUM

  Kust kampt met kwallen­plaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?

  Wie de voorbije weken ging zonnen en zwemmen aan het Noordzeestrand, zal het niet zijn ontgaan: onze kust kampt met een heuse kwallenplaag. Hoe komt dat? Zijn ‘onze’ kwallen gevaarlijk? En wat moet je doen bij een kwallenbeet? Natuurpuntexpert Hans De Blauwe en dermatoloog Thomas Maselis vertellen je er alles over. “Het gebeurt zelden, maar een beet kan in principe verlamming veroorzaken en zelfs dodelijk zijn.”
 2. Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
  PREMIUM

  Een lichter borstim­plan­taat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst

  Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.