Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nee, alcohol helpt niet tegen griep en 7 andere fabels ontkracht

Gisteren begonnen 99.775 geheelonthouders aan hun Tournée Minérale. Een initiatief van Stichting tegen Kanker en De Druglijn dat aanmoedigt om een maand lang geen druppel alcohol te drinken. Voor veel mensen geen makkelijke opgave, maar wel een boost voor onze gezondheid. Speciaal voor wie een extra duwtje in de rug nodig heeft: 7 fabels over alcohol ontkracht. Want néé, een glaasje per dag is echt niet zo gezond als we onszelf proberen wijsmaken.

5 reacties

 • Lawrence Van Damme

  4 jaar geleden
  Als ik na een zatte nacht geen "vette hap" eet voor ik in mijn bed kruip dan ben ik de dag erna altijd ziek. Dat is al altijd zo geweest. Ook weet ik maar al te goed uit ervaring dat bier op wijn vaak niet goed bevalt terwijl ik omgekeerd nog nooit slecht heb gevaren. Dus denk toch dat je dit artikel met een korrel zout mag nemen.
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  een goede grog helpt wél tegen de griep en als het niet werkt dan voel je het tenminste niet meer
 • Pierre Ocreman

  4 jaar geleden
  Dood gaan we toch. In de hemel is geen bier. Daarom drinken wij het hier :-). Zal wat sober leven terwijl ons voedsel vol met brol zit en de lucht stinkt. Verloren zijn we toch.
 • Lewis De Leeuw

  4 jaar geleden
  Elke dag mijn alcooltje, zonder te overdrijven, natuurlijk. En voor de rest kunnen ze m'n ... kussen!
 • Marc Spandel

  4 jaar geleden
  Kleine rechtzetting. Hert alcoholpercentage van sterke dranken is geen 15%, maar 30% en (veel) hoger! Dus... wél dodelijk voor bacteriën en ander ongewenst micro-gedierte!