Links: professor Jan Tytgat, midden: foto ter illustratie, rechts: Elfi De Bruyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: professor Jan Tytgat, midden: foto ter illustratie, rechts: Elfi De Bruyn. © Joel Hoylaerts/Photo News - Getty Images - Instagram @elfisodyssey

Na het schandaal in Elsene: zo herken je de effecten van de ‘cocktail van de dood’ volgens prof en 2 slachtoffers. “Je wordt een soort pop”

“Ik werd wakker met blauwe plekken en beten over mijn hele lichaam, zelfs in mijn gezicht. Maar ik herinnerde me niets.” Isabelle (32) en Elfi (36) werden, net zoals verschillende vrouwen in Elsene, het slachtoffer van ‘drink spiking’; een fenomeen waarbij iemand iets in je drankje doet zonder dat je dat doorhebt. Het gaat doorgaans om het middel rohypnol, ook wel bekend onder de naam ‘roofies’. Professor Toxicologie Jan Tytgat legt uit hoe de drug werkt en waarvoor je op je hoede moet zijn.

 1. "Verkrachter: we snijden je lul eraf”: met deze protestborden tonen vrouwen in Elsene hoe boos ze zijn na verkrachtingszaak in café
  Elsene

  "Verkrach­ter: we snijden je lul eraf”: met deze protestbor­den tonen vrouwen in Elsene hoe boos ze zijn na verkrach­tings­zaak in café

  In Elsene hebben gisteravond zowat 1.300 mensen deelgenomen aan een mars nadat bekend raakte dat een barman minstens zeventien vrouwen gedrogeerd en verkracht zou hebben. De aanwezigen wilden de slachtoffers vooral een hart onder de riem steken en vroegen gerechtigheid. De boodschappen op hun bordjes logen er dan ook niet om. “Verkrachter, we snijden je lul eraf”, klonk het onder meer.
 2. Collega's van barman die verdacht wordt in verkrachtingszaak krijgen doodsbedreigingen: “Mijn 30 mensen zijn plots allemaal verkrachters. Dit moet stoppen”
  PREMIUM

  Collega's van barman die verdacht wordt in verkrach­tings­zaak krijgen doodsbe­drei­gin­gen: “Mijn 30 mensen zijn plots allemaal verkrach­ters. Dit moet stoppen”

  “Violeur!” Twee jongemannen passeren het El Café bij het kerkhof van het Brusselse Elsene en schreeuwen richting het terras. De spanning is te snijden in de studentenbuurt nadat begin deze week een schandaal rond een barman van het café aan het licht kwam. De man zou verschillende vrouwelijke klanten gedrogeerd en verkracht hebben. We gingen langs op de plek waar vernielingen, verdenkingen en doodsbedreigingen uitgedeeld worden. “Deze heksenjacht moet stoppen”, reageert de manager.