Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Mogen je vuile sportschoenen in de wasmachine? Zo krijg je ze zo goed als nieuw

Sportschoenen zijn zowat het meest essentiële onderdeel van je sportoutfit. En toch maak je ze niet zo vaak schoon als je legging of sportbeha. Nochtans krijgt je schoeisel heel wat te verduren tijdens je work-outs, zeker als je buitenshuis sport. Hoe je je sportschoenen correct reinigt? Niet in de wasmachine, in elk geval. 

4 reacties

 • Reinhard Dauwe

  1 jaar geleden
  Uiteraard in de wasmachine op 40`C na ze in de smeren met handzeep. Ze komen er als nieuw uit.
 • Boni Verhaegen

  1 jaar geleden
  daar moet ik je 100% gelijk in geven Rudy,heb ook nog niet anders gedaan en alt perfect resultaat,een degelijke schoen kopen zal het geheim zijn wrschlk!!
 • marie-claire de bosscher

  1 jaar geleden
  mijn sportschoenen was ik altijd in de wasmachine, en daarna droog ik ze in de zon, mijn oudste paar is nu 25 jaar oud en nog steeds goed; wel een goed merk natuurlijk !
 • Rudy De Pauw

  1 jaar geleden
  Wat een priet praat, mijn loopschoenen gaan al 60 jaar in de wasmachine, op 30 graden en sloefen van een degelijk merk.Daarna rustig laten drogen nooit in de droogtrommel.Zulke praatjes maakt men starters die verleden maand begonnen zijn wijs,bij lopers die een 200.000km op de teller hebben staan pakt dit niet.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. BV’s gaan naakt op cover van Story: “Vrienden zeiden: doe dit toch niet”
  Play
  Showbits

  BV’s gaan naakt op cover van Story: “Vrienden zeiden: doe dit toch niet”

  Ligt er vandaag een nieuw blootblad in de krantenwinkel? Zo lijkt het wel, maar het is Story dat uitpakt met drie poedelnaakte BV’s op de cover. Niemand minder dan Kristof Goffin (Dertigers), zangeres Loredana (2Fabiola) en ex-miss en kersverse mama Joke Van de Velde gaan uit de kleren. Aanleiding is het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ waarin Dina Tersago en Andy Peelman onderzoek voeren naar de nieuwe preutsheid in Vlaanderen. Dina gaat voor het programma ook naakt. Ook nu krijgen de BV’s veel reacties, vertellen ze aan Desna en Jarne. “Doe dat toch niet, raadden familie en vrienden mij aan”, vertelt Kristof Goffin in een nieuwe ‘Showbits’.