Maggie Zhan via Pexels
Volledig scherm
© Maggie Zhan via Pexels

Moeten we nu al zonnecrème smeren? Dermatologen: “Vertrouw zeker niet alleen op dagcrème met zonnefactor”

De komende dagen wordt het lekker warm. Maar wil het verschijnen van het eerste lentezonnetje meteen ook zeggen dat je de tube zonnecrème weer moet bovenhalen? Twee dermatologen lichten toe. “Vertrouw zeker niet alleen op dagcrèmes met een zonnefactor.”

 1. Hou net zoals de topsporters rekening met je cyclus. Een sportgynaecoloog legt uit hoe je het aanpakt
  PREMIUM

  Hou net zoals de topspor­ters rekening met je cyclus. Een sportgynae­co­loog legt uit hoe je het aanpakt

  Het ene moment bulk je van de energie. Het andere raak je amper een paar meter vooruit. De oorzaak zou weleens die typisch vrouwelijke hormoonschommelingen kunnen zijn. Sporten volgens je cyclus wint dan ook aan populariteit. Zit er iets in? Of is het eerder een doekje voor het bloeden? “Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die de eerste twee weken van de menstruatie de gewichten vastnamen, méér resultaat boekten dan vrouwen die precies evenveel trainden, zónder rekening te houden met hun cyclus.”
 2. Opletten met parfum en aloë vera, dermatoloog Thomas Maselis test 12 zonneproducten voor kinderen
  PREMIUM

  Opletten met parfum en aloë vera, dermato­loog Thomas Maselis test 12 zonnepro­duc­ten voor kinderen

  Zonnebrandproducten bestaan doorgaans uit 60 à 70 % water en olie, 10 à 20 % uv-filters en 10 à 30 % toevoegingen. «Zowel in de filters als in de toevoegingen kunnen allergie-opwekkende stoffen en/of hormoonverstoorders zitten waar kinderen beter niet mee in aanraking komen», weet dermatoloog Thomas Maselis. Hij controleerde niet alleen de smeerbaarheid en het gebruiksgemak, maar ook de ingrediëntenlijst van twaalf zonneproducten voor kinderen.
 3. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen