Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Moeilijke slaper? Je voeten kunnen de sleutel zijn tot een betere nachtrust

Zonder slaap is een mens niks, maar door stress, kinderen of een wereldwijde pandemie kan dat weleens tegenvallen. Een nieuw en poepsimpel trucje uit de wereld van de acupressuur belooft een betere nachtrust. En het geheim zit hem blijkbaar vooral in onze voeten.

 1. “Night terror ziet er verontrustend uit, maar is onschuldig”: slaapspecialist bespreekt vaak voorkomende slaapproblemen en oplossingen
  PREMIUM

  “Night terror ziet er verontrus­tend uit, maar is onschuldig”: slaapspeci­a­list bespreekt vaak voorkomen­de slaappro­ble­men en oplossin­gen

  Onze redactie doorheen de jaren heel wat vragen gekregen over tal van slaapproblemen waar mensen mee worstelen. Johan Newell, psychiater en somnoloog bij het UVC Brugmann Brussel, bespreekt de meest voorkomende nachtelijke stoorzenders, van snurken en piekeren tot praten of roepen. “Vijftien jaar is lang om op je man te schelden. Dat kan voor niemand prettig zijn.”
 2. Moeite om de slaap te vatten door corona? Met deze smakelijke ASMR-video’s vertoef je zo in dromenland

  Moeite om de slaap te vatten door corona? Met deze smakelijke AS­MR-video’s vertoef je zo in dromenland

  Tal van YouTubers en celebrity’s als Cardi B en Zoë Kravitz waagden zich er al aan: ASMR, ofwel video’s waarin mensen al smakkend hun maaltijd verorberen, rustig fluisteren, tikken met hun nagels, of aan de slag gaan met ander gekraak en geknisper. En die geluidjes kunnen bij sommigen zo’n ontspannend gevoel creëren waardoor stress vermindert en je zonder schaapjes tellen in slaap valt. Allemaal heel erg welkom in tijden van corona. Daarom verzamelden wij voor jou de beste ASMR-video’s van het moment.