Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Minder stress, een gezonder lichaam én beter slapen door 2 uur bosbaden

Shinrin-yoku ofwel bosbaden is een nieuwe hype die uit Japan komt overgewaaid. Bomen kunnen je helpen gezond en gelukkig te worden. Maar hoe werkt dat nu? Want met letterlijk baden heeft het weinig te maken.

4 reacties

 • Bernard Vandenberghe

  3 jaar geleden
  Allemaal goed en wel maar zij hebben niet te kampen met organisaties zoals natuurpunt en consoorten die alle bossen uitroeien want 'niet inheems'... ook als staan die bossen hier 4 à 500 jaar.
 • Sofie Van Eeden

  3 jaar geleden
  Ik heb een tuin, dat kan denk ik ook even goed
 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Die rust vond je ook op het plaatland. Huisjes met een tuin waar bomen stonden. Ls je uit u raam keek zag je een moestuin en bomen. Na Vlaams woonbeleid is alles kapot verkavelt met kleine huisjes in elkaars tuin en als er een boom rechtstond is deze nu opgebrand als groene energie. Enigste dat je nu uit het raam ziet is baksteen. Die nieuw mensen willen groen wonen maar ene tuin is teveel werk en voor hen is natuur een vuilbak, nooit zal je die mensen in een bos zien.
 • Christiaan Boogaerts

  3 jaar geleden
  Amai wat een uitvinding doe ik zelf ook al 20 jaar in de Limburgse bossen. Zelfs snachts wat meestal heel erg rustgevend is. Voor mensen met slaapproblemen een aanrader om savonds eens de rust van de natuur op te zoeken.
 1. Overmoedige fietskoerier gaat tijdens live-uitzending op zijn gezicht
  Play

  Overmoedi­ge fietskoe­rier gaat tijdens li­ve-uitzending op zijn gezicht

 2. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is