Volledig scherm
PREMIUM
© Goed Gevoel

Minder stress door anders te ademen? Isabelle test het uit

Voel je je vaak opgejaagd? Dan is de kans groot dat je te snel ademt – hoog tijd dus voor een ander ritme. Leer net als redactiecoördinator Isabelle anders ademen, en creëer meer rust in je hoofd, hart en lijf.

 1. “Sapjeskuur is echt geen boost voor de gezondheid en het ‘detox-gehalte’ is quatsch”
  PREMIUM

  “Sapjeskuur is echt geen boost voor de gezondheid en het ‘de­tox-gehalte’ is quatsch”

  In een jaar tijd groeide het sapjesbedrijf Bikinibody van Jill Cnudde — nu te zien in ‘Jonge Wolven’ op VTM2 — uit tot een miljoenenbusiness. Via haar webshop verkoopt ze kant-en-klare detox-sapjes waarmee je in drie dagen tijd je lichaam zou ontgiften en overtollige kilo’s zou wegwerken. Maar kan je je lichaam detoxen met sapjes? En is het wel gezond om alleen maar sapjes te drinken? Onze diëtiste Sanne Mouha geeft uitleg over hoe gezond detox-sapjeskuren zijn.
 2. “Vernauwingen in de kransslagader beginnen al vanaf je twintigste”, hartspecialist Pedro Brugada ijvert voor meer preventie
  PREMIUM

  “Vernauwin­gen in de kransslag­ader beginnen al vanaf je twintigste”, hartspecia­list Pedro Brugada ijvert voor meer preventie

  Het is de motor van ons lichaam en onze gezondheid en toch zijn er weinig organen waar we zo onzorgvuldig mee omspringen als met ons hart. Nochtans zijn hart- en vaatziekten nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Maar voor het hart zijn er geen preventieve screenings, zoals voor borst- of darmkanker. En dat moet anders, vindt hartspecialist Pedro Brugada. “Slechts de helft van de Belgen kent op z’n 40ste z’n cholesterolwaarde, suiker en bloeddruk. Wanneer wil je dan preventief aan je gezondheid werken? Als je doodvalt?” Meer advies lees je in MijnGids - medisch.
 1. Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziekten”
  PREMIUM

  Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziek­ten”

  Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet je en drink je dan het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden?
 2. Eerste hulp bij erectiestoornissen: de grootste oorzaken en wat je eraan kan doen. “Een man kan ook met een slappe penis klaarkomen”
  PREMIUM

  Eerste hulp bij erectie­stoor­nis­sen: de grootste oorzaken en wat je eraan kan doen. “Een man kan ook met een slappe penis klaarkomen”

  Erectiestoornissen zijn nog altijd taboe. Toch zouden mannen er beter wel over praten. Niet alleen met hun partner, maar ook met de huisarts of een seksuoloog. Een goed gesprek is vaak de eerste stap richting een beter seksleven. “Hoe vaker we erover praten, hoe liever”, zegt uroloog Koen Van Renterghem. Hij lijst de belangrijkste oorzaken op voor de stoornis en geeft praktische oplossingen. “Als een man van 55 met aanslepende erectieproblemen zomaar viagra voorgeschreven krijgt, is dat slechte geneeskunde.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement