Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Milieubewuster leven? 5 tips voor een klimaatvriendelijk dieet

We shoppen duurzaam en lokaal wanneer we kunnen, we vermijden single use plastic, we rijden steeds vaker elektrisch, herbruikbare tampons en maandverbanden zijn in opmars, ... De laatste jaren zijn we collectief een heel stuk milieubewuster geworden. En dat is hoognodig, willen we de klimaatverandering een halt toeroepen. Wij leggen je aan de hand van 5 tips uit hoe je zo milieuvriendelijk mogelijk eet.

 1. Hoe proper is ‘clean beauty’ echt? “Een crème zonder bewaarmiddelen staat binnen de kortste keren onder de schimmel”
  PREMIUM

  Hoe proper is ‘clean beauty’ echt? “Een crème zonder bewaarmid­de­len staat binnen de kortste keren onder de schimmel”

  Onze cosmetica bulkt van de controversiële ingrediënten. Dat weten apps als ‘Yuka’ of ‘Clean Beauty’ ons te vertellen, waarmee je de ingrediëntenlijst van je producten kan analyseren. Maar klopt dat wel? Hoe gevaarlijk is ‘non-clean’ beauty echt? En is het nieuwe B Corp-label, voor cosmeticabedrijven die op alle vlakken de hoogste standaarden nastreven, wel een goede parameter van smetteloze beauty? Drie experts lichten toe. “Kegel je dagcrème niet in de vuilnisbak omdat die controversiële ingrediënten bevat.”
 2. Tennisster Naomi Osaka lanceert lijn met zonnecrème speciaal voor gekleurde huiden

  Tennisster Naomi Osaka lanceert lijn met zonnecrème speciaal voor gekleurde huiden

  Wie mooi oud wil worden, weet dat dagelijks zonnecrème smeren een must is. Maar de juiste zonnebescherming vinden, kan een uitdaging zijn. Al helemaal als je een gekleurde huid hebt, want producten met SPF hebben de neiging een witte waas achter te laten op je gezicht. Tennisster Naomi Osaka gaat daarom een lijn uitbrengen met bescherming speciaal voor huiden met een hoog melanine-gehalte. Haar missie? Ervoor zorgen dat iedereen zonnecrème draagt, ongeacht de huidskleur.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten