Rosanne toen ze zwanger was.
Volledig scherm
PREMIUM
Rosanne toen ze zwanger was. © My Lights & Lines Photography

“Mijn placenta vingen ze op in een ovenschotel". Thuisbevallen zit in de lift, 2 experten over de voor- en nadelen”

In Nederland bevalt ongeveer een kwart van de vrouwen thuis, maar nu zit je kind ter wereld brengen op natuurlijke wijze ook bij ons in de lift. Voor Rosanne (30) was het een evidente keuze, want ze had het gevoel dat ze dan meer controle zou hebben. “Heel mijn jeugd heb ik gedacht: bevallen gaat verschrikkelijk zijn. Maar hoe meer ik erover opzocht, hoe minder angstig en hoe nieuwsgieriger ik werd.” Vroedvrouw Tina Stoquart en gynaecoloog Wilfried Gyselaers schetsen de voor- en nadelen. “Enkele minuten kunnen het verschil betekenen tussen een gezonde baby en een slechte uitkomst.”

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Babyboom of niet, steeds meer vrouwen twijfelen of ze een kind willen. Deze 3 Vlaamse vrouwen getuigen: "Ik wil zelf zoveel mogelijk uit het leven halen”
  PREMIUM

  Babyboom of niet, steeds meer vrouwen twijfelen of ze een kind willen. Deze 3 Vlaamse vrouwen getuigen: "Ik wil zelf zoveel mogelijk uit het leven halen”

  Gynaecologen voorspellen een babyboom dit jaar. Toch is lang niet iedereen zo happig op kinderen krijgen. Oprah Winfrey, Renée Zellweger, Jennifer Aniston, Kim Cattrall, ... Het is slechts een greep uit de lijst bekendheden die bewúst geen kinderen hebben. Vrouwen beginnen niet alleen een stuk later aan kinderen, ze vinden een kind nemen véél minder vanzelfsprekend dan de vorige generaties en wel om verschillende redenen. Wij vroegen aan drie Vlaamse vrouwen wat hun voornaamste redenen zijn voor hun kindertwijfels.