Met deze 5 tips overleef je die januari-dip
Het feest is voorbij, de feestdagen zo goed als gepasseerd. Het is dan ook geen wonder dat we in januari met z’n allen een dipje krijgen. Met deze tips vermijd je die beruchte januari-dip.
Delen per e-mail
Zet jezelf in beweging
Sporten is één van de beste manieren om je humeur te verbeteren. Je hoeft er trouwens echt geen duur abonnement bij een sportclub voor te nemen. Wandelen en lopen zijn sporten die gezond en gratis zijn, en yoga en pilates kan je net zo goed in je eigen huis doen.
Investeer in een daglichtwekker
Opstaan met de illusie van natuurlijk licht in plaats van met het irritante gepiep van een gewone wekker? Klinkt goed. Bovendien zorgt een zogenaamde wake-up light ervoor dat je lichaam meer serotonine (het hormoon dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt) produceert. Want zoals iedereen weet: goed aan je dag begonnen, is half gewonnen.
Ga soldenshoppen
Waar wij altijd naar uitkijken in januari? Een flinke portie soldenshoppen. Maak op voorhand een lijstje van de dingen die je echt nodig hebt en de dingen die je misschien wel kan gebruiken, als je een onweerstaanbare deal tegenkomt. Op deze manier houd je ook geen financiële kater over aan de soldenperiode.
Plan je volgende vakantie
Geef jezelf meteen iets om naar uit te kijken, door nu al een vakantie te boeken voor later in het jaar. Door er snel bij te zijn pik je misschien zelfs nog wat vroegboekkorting mee.
Maak tijd voor jezelf
Het is koud en donker buiten, het ideale moment dus om het binnen gezellig te maken. Nestel jezelf op de zetel met een goed boek of een leuke tv-serie, of ga eens lekker lang in bad. Wat me-time inplannen zorgt ervoor dat je januari ontspannen en vrolijk door komt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Doei, uitgroei: kapper verklapt hoe je ervoor zorgt dat je nooit meer een coronacoupe krijgt
Vlij jij je binnenkort - eindelijk! - in de kappersstoel neer? Dan kies je best voor een kapsel dat tegen een stootje - lees: lockdown - kan. Kapper Stijn Pellegrims legt uit hoe, met technieken zoals Face framing highlights, warme tinten en jawel, een botoxbehandeling voor je haren. Hij deelt zelfs het geheim van een kapsel dat nooit uit model raakt. -
Hoe kan je besparen op je autoverzekering?
De premie van een autoverzekering is vaak een hele hap uit het gezinsbudget. Altijd een vervelend moment dus wanneer de premieafrekening in je brievenbus of mailbox zit. Benieuwd of je nog steeds de voordeligste autopremie hebt? In vele gevallen kan je namelijk verschillende euro’s besparen. Independer.be legt je uit hoe je dat het beste aanpakt. -
Sparen
Tijd om uw woning energiezuinig(er) te maken? Zo vindt u de goedkoopste energielening
Hebt u plannen om uw woning energiezuiniger te maken en denkt u eraan om hiervoor een lening af te sluiten? Weet dan dat u verschillende opties hebt: een specifieke energielening, een hypothecair krediet, een wederopname op uw hypotheeklening of het gratis Vlaamse renovatiekrediet. Spaargids.be overloopt de voor- en nadelen. -
-
1 op de 8 meisjes kan zich geen menstruatieproducten veroorloven. Mutualiteit deelt gratis menstruatiecups uit
Wereldwijd worstelen veel meisjes en vrouwen met de aankoop van tampons, maandverband en andere hygiëneproducten. Ook in ons land is dat zo. Daarom lanceert de Liberale Mutualiteit de campagne ‘What the cup?!’. Het ziekenfonds gaat ook gratis menstruatiecups uitdelen aan al haar vrouwelijke leden tussen 14 en 25 jaar. -
PREMIUM9
Pollenseizoen gestart met ‘tsunami aan stuifmeel’: “Hopelijk blijft het bij deze piek want anders ziet het er niet goed uit voor allergische mensen”
-
Dragen we binnenkort allemaal twee maskers? En is dat ook veiliger?
In de Verenigde Staten doen steeds meer mensen aan ‘double masking’, of twee mondmaskers op elkaar dragen. Ondertussen is het opvallende fenomeen ook hier en daar bij ons te zien. Is het veiliger om twee mondmaskers te dragen? Of is het onnodig, laat staan onveilig? Viroloog Marc Van Ranst licht toe. -
Jobs
Dit worden de uitdagingen voor de ICT-sector in de komende jaren
Vanuit ons kot werken, shoppen, les volgen en eten bestellen. ICT’ers wisten het voorbije coronajaar niet waar eerst gesprongen om al die zaken technisch mogelijk te maken. Maar wat als de pandemie straks voorbij is? Ziet de toekomst er dan nog rooskleurig uit voor de ICT-sector? Jobat.be vroeg het aan Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria.
0 reacties