Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Met bloed geven verbrand je 650 calorieën
(en dat is lang niet het enige voordeel voor je lichaam!)

Vandaag, 14 juni, vieren we Wereld Bloeddonordag. Hoog tijd om alle voordelen van bloed geven op een rijtje te zetten.

 1. “Ik wil niemand shamen, maar we moeten durven een hoge BMI in vraag te stellen.” Zijn de waarschuwingen van Pieter Loridon terecht?
  PREMIUM

  “Ik wil niemand shamen, maar we moeten durven een hoge BMI in vraag te stellen.” Zijn de waarschu­win­gen van Pieter Loridon terecht?

  Moet het probleem van overgewicht harder aangepakt worden? Zeker nu, in strijd tegen corona? Het is een vraag die veel medici zich stellen, alsook Pieter Loridon (48). “Ik ben meer dan 20 kilo afgevallen. Ik heb een gezond BMI, voel me energiek en heb minder kans om op intensieve zorgen terecht te komen door Covid-19. I’m fucking happy. En ik gun iedereen dat.” Diëtist Alessia Couvreur (25) licht toe en waarschuwt voor een weight stigma.
 1. Hoe realistisch zijn de online work-outs van Cirque du Soleil-acrobaten? Redactrice Stéphanie testte het uit: “Mijn armen voelen als gekookte spaghetti”
  PREMIUM

  Hoe realis­tisch zijn de online work-outs van Cirque du So­leil-acrobaten? Redactrice Stéphanie testte het uit: “Mijn armen voelen als gekookte spaghetti”

  Cirque du Soleil kennen we allemaal als het übercircus, waar acrobaten van wereldklasse bovennatuurlijke stunts doen. Zijn het ooit gewone mensen geweest? Moeilijk te geloven, wanneer je ze door de tent ziet suizen. Wanneer je ze in YouTubevideo’s hun work-out ziet demonstreren wordt het iets makkelijker te geloven. Ja, echt: op YouTube vind je gratis online work-outs van de Cirque du Soleil-artiesten. Bovennatuurlijk moeilijk zijn ze niet, maar oh boy, een lachertje evenmin. Redactrice Stéphanie testte ze uit en eindigde met ledematen zo uitgeput dat ze gekookte spaghetti leken. “Maar dat greintje magie erbij, dat doet toch iets.”