Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Melatonine doet ons niet béter slapen, zegt slaapexpert UZ Gent

Op 15 maart is het de Dag van de Slaap, al valt er voor één op de drie Belgen maar weinig te vieren. Naast de 1,2 miljoen slaap- en kalmeerpillen die dagelijks worden verkocht, grossiert ook de drogisterij in slaapsupplementen en melatoninepillen tegen ons collectieve slaapprobleem. “Maar het is niet omdat ze overal te koop zijn, dat ze ook werken”, stelt professor en somnoloog An Mariman van UZ Gent.

11 reacties

 • Martin Janssens

  4 jaar geleden
  Melatonine werkt wel degelijk !! Veel beter dan al die verslavende slaappillen !
 • Dimitri Struyf

  4 jaar geleden
  Melatonine is onlangs bewezen te werken bij mensen met een benzodiazepine afhankelijkheid. Medische publicatie is op het internet te vinden.
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Wetenschap bewijst dat die middelen niet werken. Maar placebo effect is wel echt. Ze hebben studies gedaan en bij chronische slaapproblemen werkte het placebo effect enkele dagen, of helemaal niet. De meeste mensen hebben ook geen slaapmiddelen nodig. Ik ben tegen permanent zomeruur net omdat het de slaapcyclus in de war stuurt. Zolpidem heeft veel nadelen, benzos beter maar sneller verslavend. Maar niet slapen kan veel ongezonder zijn.
 • Pier Langemans

  4 jaar geleden
  bij mij werkt melatonine !!!
 • STEVEN VANHERPE

  4 jaar geleden
  als je niet kan slapen , laat een slaapstudie uitvoeren, pillen ,tabletten pakken de oorzaak niet aan van slecht slapen,