Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Meer rugpijn door thuiswerk: 6 oefeningen tegen stramme spieren die je kan doen vanuit je stoel

We zitten allemaal veel te veel. En hoe meer we thuiswerken, des te minder we bewegen. Hoog tijd voor een schop onder de kont. Yogi Jozefien Scheepers (33) deelt enkele handige stoelyoga-oefeningen van enkele minuten. Zo heb je geen excuses meer om niet af en toe de benen (en armen) te strekken tussen het werken door.

 1. Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkellijstje”
  PREMIUM

  Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkel­lijst­je”

  Je merkte het misschien al in je portemonnee. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees de voorbije maanden een pak duurder is geworden. Een gevaarlijke ontwikkeling, want maken we van gezond eten en leven zo niet een luxeproduct? Net nu blijkt dat overgewicht in grote mate bepaalt hoe vatbaar je bent voor corona. “Zeker bij de meest kwetsbare groepen is de prijsgevoeligheid hoog”, zeggen experts. “De gezondheidskloof wordt zo alleen maar groter.”
 2. Online platform Guud maakt thema’s als menstruatiecyclus, hormoonhuishouding en vruchtbaarheid toegankelijk

  Online platform Guud maakt thema’s als menstrua­tie­cy­clus, hormoon­huis­hou­ding en vruchtbaar­heid toeganke­lijk

  Drie vierde van de vrouwen in België weet weinig over haar menstruatiecyclus en bijhorende hormonen. Toch heeft negentig procent er last van. Krampen, moodswings of vermoeidheid zijn maar een paar voorbeelden. De oplossingen die het internet aanbiedt zijn niet altijd betrouwbaar en op een afspraak bij de gynaecoloog wacht je soms maanden. Daarom richtte de Vlaamse voedings- en vruchtbaarheidscoach Morgane Leten (33), Guud op: een online platform voor iedereen die meer wil weten over (de impact van) de hormonale cyclus en vruchtbaarheid.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken