Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Meer burn-out door corona: welke symptomen mag je niet negeren en wanneer grijp je in? “Eens je het onder ogen durft te zien, zit je vaak al te ver”

Schrijnend nieuws in Nederland: daar loopt 56 procent van de werknemers risico op een burn-out, vorig jaar was dat nog 17 procent. De oorzaak spreekt voor zich, zeggen experts: corona. Waarom je het als werknemer nu extra zwaar kan hebben, welke symptomen je niet mag negeren en hoe je kan ingrijpen als het te ver gaat: burn-outcoach Katrien Van Ostaede licht toe. 

7 reacties

 • Els Wyndaele

  1 jaar geleden
  Niet alleen mensen die werken heben last van alle bovenstaande symptomen. Mensen die een relatie heb met iemand met een narcistische persoonlijkheid ssyndroom worden hier eveneens slachtoffer van . Het is ongelooflijk dat men dat nog steed niet publiceert. Alle slachtoffers van gelijk wel vorm van narcistische relaties kunnen dit beamen . Wees verstandig en publiceer dit ook ! Anders zal het zelfmoodaantal stijgen Deze mensen zullen volledig opgebrand geraken en vereenzamen .
 • Teddy Dessart

  1 jaar geleden
  Opletten, Ik werkte zelf 14 tot 16 uur per dag . Ik heb dit 2 jaar gedaan . Ma dan gaat het snel hoor .
 • Farid Azuzzi

  1 jaar geleden
  bij ons heeft de baas een burn -out en is 3 maand onbeschikbaar werd ons verteld ..of zou hij ook geen goesting hebben om aanwezig te zijn ?
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  "Burn out" en "depressie" lijken wel tot modeverschijnselen te ontaarden in de huidige maatschappij waar men niet of onvoldoende spiritueel is ingesteld. Ik heb het echt niet louter en alleen op de ontkerstening maar op de algemene puur en onversneden plat materialistische ideologie zonder enigerlei andere dimensie. Dit is om moeilijkheden vragen. Het Onderwijs zou hierin kunnen tegemoetkomen om de jeugd te wapenen.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Het grote probleem is dat de werkgevers het per definitie negeren.