Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Medicijnen tot 4 jaar na houdbaarheidsdatum gebruiken? Geen goed idee blijkbaar

Onderzoekers uit Antarctica beweren dat je de meeste medicijnen tot 4 jaar na de vervaldatum kunt gebruiken. Ze kwamen tot die conclusie nadat ze de stabiliteit van 5 verschillende vervallen medicijnen getest hadden. Wat het natuurlijk een kleinschalige studie maakt. Daarom controleerden we even bij Apotheek Van Vaerenbergh of dat ook daadwerkelijk klopt.

6 reacties

 • marijke boulet

  3 jaar geleden
  Vorig jaar hebben ze in Amerika medicijnen afkomstig van de legerstock getest op hun werkzaamheid , deze medicatie is meestal 30 a 40 jaar oud en bleek nog zeer goed te werken, zelfs zo goed dat men heeft beslist dat de stock nog niet moet worden vervangen . Apothekers praten natuurlijk voor hun eigen winkel
 • Ludwig Vanden Boer

  3 jaar geleden
  Is er aan de kanten van Antartica ergens een universiteit waar ze zulke onderzoeken doen?
 • Peter Janssens

  3 jaar geleden
  Onzin, vervallen medicijnen (binnen redelijke termijn) verliezen gewoon wat kracht. Je moet er wat meer van nemen om hetzelfde resultaat te boeken als de 'verse' medicijnen. Zoals met alles in deze wegwerp-maatschappij is deze studie enkel en alleen opgesteld om meer te verkopen.
 • Jan Van Overveldt

  3 jaar geleden
  Apothekers zijn voor hunne eigen bollenwinkel aan het spreken. Anti-Biotica blijft altijd goed, 50 jaar geleden kon je in het Science Museum in Londen een immense grote pot "Penicilline" bekijken. Was nog voor 75% werkzaam. Oogdruppels en hoestsiroop kan je beter na 1 maand wegwerpen, anti-conceptaviva wegwerpen na de vervaldatum????? Waarom????
 • Jean smits

  3 jaar geleden
  laten we dit toch maar met een korrel zout nemen . de meeste medicijnen hebben een gewaarborgde werkingsduur die op de verpakking staat onder alle omstandigheden . maw de pillen die bij u thuis in een donker kastje liggen bij 18 graden en dezelfde pillen die in africa bij 45 graden in de zon liggen ,moeten minimum dezelfde werkingsperiode hebben , dus ik vrees dat die bij u thuis het nog wel wat langer uithouden .