Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Medicijn tegen diabetes wordt voorgeschreven als crashbehandeling: “Ik wilde vliegensvlug resultaat”. Expert licht gevaren toe

“Ik besloot om gezonder te leven, maar wilde ook de grote middelen inzetten.” Tim (41) injecteert zich sinds een halfjaar wekelijks met Ozempic, een medicijn dat normaal bestemd is voor diabetespatiënten. Die medicatie kreeg hij voorgeschreven van de huisarts, om zijn tiental coronakilo’s weg te werken. Met succes, vertelt Tim. Maar mag dat zomaar, een prikje tegen overgewicht? Professor Luc Van Gaal, expert ter zake, geeft tekst, uitleg en waarschuwingen. “Voor obesitasmedicatie gelden terecht strikte criteria.”

  1. Inspuiten van diabetesmedicijn is nieuwe afvalhype in BV-land: “Ik ken mensen die 10 kilo zijn kwijtgeraakt”
    PREMIUM
    Showbizz

    Inspuiten van diabetesme­di­cijn is nieuwe afvalhype in BV-land: “Ik ken mensen die 10 kilo zijn kwijtge­raakt”

    Er is een nieuwe vermageringshype in BV-land: het inspuiten van semaglutide, een geneesmiddel voor mensen met diabetes. “Ik heb de vraag al een paar keer gekregen in mijn cosmedische (samentrekking van cosmetisch en medisch, red.) kliniek”, getuigt Griet Vanhees. En bij de meeste mensen vliegen de kilo’s er wel degelijk af. Maar is dat wel veilig? Wat zijn de bijwerkingen? Wat is het kostenplaatje? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?