Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/Cultura RF

Mama van twee, Iris Scheys, is chronisch vermoeid: “Je voelt je voortdurend alsof je in de laatste drie dagen van een griep zit”

Iedereen voelt zich weleens moe, zwak of zelfs uitgeput, maar bij mensen met chronische vermoeidheid gaat het nog een stapje verder. In totaal zijn er 20.000 tot 30.000 Belgen die de aandoening hebben, maar omdat ze moeilijk vast te stellen is, zijn het er misschien nog meer. Moeder van twee, Iris Scheys, kreeg vier jaar geleden de diagnose chronisch vermoeid te zijn en schreef er onlangs het boek ‘Happy ziek’ over. “Normale activiteiten, zoals mijn kinderen naar school brengen, voelen als een gigantische opdracht. Het voelt als overleven.”

2 reacties

 • Rachel Janssens

  2 weken geleden
  Sorry Emi maar CVS heeft totaal niets te maken met de Duracell maatschappij. Ik leef al 25 jaar met deze ziekte, net als met Fibromyalgie. En sinds mijnn geboorte ook met een longafwijking en astma. CVS heeft niets te maken met oververmoeidheid door teveel te werken, teveel stress,... Het is een ziekte en geen gevolg van... Maar niet te begrijpen voor mensen die er niet aan lijden. Maar het is slopend en zorgt dat je totaal niets meer aan je leven hebt.
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  Dankzij het politiek beleid bevinden zich zo jammer genoeg honderden mensen in deze Duracell maatschappij. Politiekers betrachten dat 80% van de Vlamingen aan het werk gaan. Wie met de opvoeding van kinderen begaan is en huishoudelijke taken niet uitbesteed geraakt als werknemer oververmoeid. Wie geld uitgeeft voor kinderopvang, dienstenchecks koopt en huishoudhulp inschakelt houdt niks over op 't einde van de maand niks over. "Moeder, waarom werken wij ? "
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo