Anouk Dillen, mama van Tille en Twan, vraagt passend onderwijs voor élk kind
Volledig scherm
Anouk Dillen, mama van Tille en Twan, vraagt passend onderwijs voor élk kind © RV

Mama van meisje met autisme aan de ministers Hilde Crevits en Jo Vandeurzen: “Is er iets anders dan spartelen en verzuipen? Doe er iets aan”

Beste ministers. Als moeder van een kindje met autisme wil ik de hiaten in het onderwijs en zorgsysteem aankaarten. Onze fantastische dochter Tille is geboren in 2014. Al snel bleek dat zij nogal gevoelig is aan drukte en geluid. De prikkels die ze kreeg bij onthaalouders en crèches kon ze niet aan, waardoor ik als moeder ontslag nam op het werk om voor haar te zorgen. 

13 reacties

 • Gabrielle De Mesmaeker

  2 jaar geleden
  Mensen die hier reageren zonder kennis van zaak zouden beter zwijgen!!! Ik heb een tweeling van 3,5j met ASS en een beperking en “u” mag altijd eens komen kijken voor 24u wat het is om er te zijn 24/24 7/7. Als ze teveel prikkels hebben gehad tijdens de dag zijn mijn nachten kort met amper 3u slaap. Dan hebben ze nachtmerries en slapen ze amper. Aan de regering!!! Stop met geld onnuttig te gebruiken en denk aan onze speciale kids!!!
 • Sabrina Dombrecht

  2 jaar geleden
  Zelf alleenstaande mama met zoontje met ass. Ook 2 jaar gesukkeld omdat ze wilden afwachten vo bijzonder onderwijs. Uiteindelijk na aandringen kon hij terecht in een nieuw klasje. Voor 90 procent goedgekeurd en ook door Crevits na rondleiding, en uiteindelijk door brussel niet goedgekeurd door iets miniem terug paniek hier natuurlijk en maanden sukkelen. Na 3 jaar sukkelen zit hij eindelijk goed, zou zo lang ni mogen duren! Dat gaat ten koste van de ontwikkeling..
 • Griet Maes

  2 jaar geleden
  Ze spreekt zichzelf wel tegen. Zelfs een kleinere klas in type 9 is te druk voor haar, maar mits een paar aanpassingen zou ze wel in het gewone onderwijs kunnen aarden? Dat lijkt mij toch sterk. Ouders mee naar de klas zolang als nodig? Zie je de peuterklas al voor je, met 20 kinderen en 21 volwassenen? Wij zaten vroeger trouwens met ruim 30 kinderen in de klas. Onze kinderen zitten nog met 21, dus het is zeker niet zo dat alle klassen nu groter zijn dan vroeger.
 • frans van camp

  2 jaar geleden
  De mensen die er negatief op reageren weten die wel wat het is om een kind groot te brengen dat thuiskomt van school en opgefokt is tot en met en als deze volwassen is en ontploft en zich richt tegen de maatschappij dan is het paniek! Terwijl de oorzaak ligt bij de (normale) mensen !!!!!!!!!
 • Dirk Van Den Bossche

  2 jaar geleden
  Geld verkwisten aan dommigheden , geld schenken aan de derde wereld , maar voor eigen kinderen met om het even welke beperking zorgen , dat kunnen ze niet in Belgie
 1. De geheimen van een gezonde levensstijl? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

  De geheimen van een gezonde levens­stijl? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

  Of het nu een collega, buur of familielid is: we kennen allemaal wel zo iemand die altijd (maar dan ook altijd) in topvorm is. Ze zijn consistent met hun work-outs (ja, zelfs op vakantie) en overeten staat niet in hun woordenboek (tenzij het gaat om wortels met hummus). En ze blaken voortdurend van energie, of het nu vrijdagmiddag is of maandagochtend. Wat is hun geheim om gemotiveerd te blijven? Zijn ze gewoon zo geboren, nemen ze een magisch pilletje? Helemaal niet. Ze delen allen een reeks simpele gewoontes die je leven kunnen transformeren.
 2. “Als mijn zoon Louis (7) krijsend op de grond ligt, denken mensen: ‘Bij mij zou het niet waar zijn’. Zo simpel is het niet.”

  “Als mijn zoon Louis (7) krijsend op de grond ligt, denken mensen: ‘Bij mij zou het niet waar zijn’. Zo simpel is het niet.”

  Zie je morgen iemand lopen met zijn T-shirt achterstevoren én binnenstebuiten aan, dan zit de oproep van Iene en haar autistische zoon Louis (7) uit Balen daar voor iets tussen. Op Wereldautismedag wil ze met de actie aanzetten tot meer begrip voor de stoornis. “Zelfs vrienden en familie denken soms ten onrechte dat we gewoon niet streng genoeg opvoeden.”
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama