THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Maand zonder alcohol geneest je lever en doet je bloeddruk dalen

GEZONDHEID!Een maand zonder alcohol zorgt ervoor dat je lever herstelt, je bloeddruk daalt en zelfs je cholesterol vaart er wel bij. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Een maand drankonthouding zorgt tevens voor een verlaagd risico op kanker en diabetes. Volgens de onderzoekers moeten deze "onthutsende resultaten" tot nieuwe richtlijnen over drankverbruik leiden. Toch nog even wachten met drank inslaan voordat de accijnzen verhogen, lijkt een goeie zet.

  1. Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapexpert: “Het zijn geen mirakeloplossingen”

    Venus Williams prijst magnesium en lavendel aan om beter te slapen, werkt dat echt? Slaapex­pert: “Het zijn geen mirakelop­los­sin­gen”

    Venus Williams (40) wil mensen helpen om beter te slapen. Ze heeft geïnvesteerd in het wellnessbedrijf Asutra, dat producten met magnesium en lavendel verkoopt voor een betere nachtrust. De tennisster is er heilig van overtuigd dat deze hulpmiddeltjes werken. Klopt dat? Of doe je er meer kwaad dan goed mee? Slaapexpert Annelies Smolders geeft tekst en uitleg.