Volledig scherm
© thinkstock

Lukt diëten maar niet? Het is de schuld van je darmen

Staat 'gezonder eten' bij jou met stip op nummer één op dat lijstje goede voornemens? Bereid je dan maar voor op een wachttijd voor je enig resultaat ziet: wie plots van de calorierijke feestmaaltijden overstapt op een gezond menu, zal dat niet snel op de weegschaal zien. Met dank aan onze darmen.

 1. Waarom een dieet niet bij iedereen even goed werkt
  Play

  Waarom een dieet niet bij iedereen even goed werkt

  Hoe komt het dat een vriendin van jou kilo's kwijstpeelt met een bepaald dieet, terwijl jij net lijkt bij te komen? Je beeldt het je niet in, en wetenschappers hebben er een verklaring voor. Er zijn zoveel soorten obesitas, dat één voedingspatroon nooit voor iedereen kan werken. "Het heeft evenveel zin om één eetpatroon op te leggen aan mensen met obesitas, dan om mensen te adviseren uit de zon te blijven om longkanker te voorkomen," klinkt het.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding