Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

L’Oréal en menstruatie-app Clue brengen de impact van hormonale schommelingen op onze huid in kaart

Vaak gaan menstruaties hand in hand met huidklachten. Denk puistjes, of een vettigere huid vlak voor je maandstonden. L’Oréal en menstruatie-tracker Clue willen vrouwen daar voorgoed van verlossen. Het ultieme doel van hun revolutionaire samenwerking: elke vrouw, van pubertijd tot menopauze, gepersonaliseerde skincare-tips voorschotelen. 

 1. 3 vrouwen over hoe coronacrisis hun zelfbeeld veranderde: “Veel kosten vielen weg. Investeren in mijn huid was een manier om mezelf te verwennen”
  PREMIUM

  3 vrouwen over hoe coronacri­sis hun zelfbeeld veranderde: “Veel kosten vielen weg. Investeren in mijn huid was een manier om mezelf te verwennen”

  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Hoe staat het met het zelfbeeld in ons land? Een jaar na de intrede van corona maakten wij de balans op van hoe het vele thuiswerken ons veranderde. We deden een grote zelfbeeldenquête bij maar liefst 3.500 vrouwen, met verrassende resultaten. Zo zei maar liefst 60 procent minder make-up te gebruiken dan voorheen. Styliste Farah el Bastani, consultant Elke Audooren en lifecoach Sara Deneut delen met ons wat zij anders doen sinds de pandemie. “Je kan pas de beste versie van jezelf zijn, als je ook af en toe voor jezelf kiest.”
 2. Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkanker. “Vriendinnen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

  Kat Kerkhofs is het nieuwe gezicht van de Roze Mars tegen borstkan­ker. “Vriendin­nen van me vonden al een knobbeltje in hun borst”

  Oktober is de internationale borstkankermaand, en daarom het perfecte moment voor een nieuwe Roze Mars van Pink Ribbon. Tv-maakster Kat Kerkhofs (33) is dit keer het boegbeeld: zij belooft elke dag mee 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Met ouder worden voelt ze namelijk dat borstkanker een steeds-minder-ver-van-haar-bedshow wordt. “Toen mijn meter het kreeg, de gezondste vrouw die ik ken, besefte ik: het kan iedereen overkomen”