Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Loop jij ook steeds met Strava en andere sportapps? Experts waarschuwen: “Je prestatie delen is oké, maar het heeft een keerzijde”

NINA‘Niet gedeeld is niet gesport’: het is een mindset die veel lopers hebben geadopteerd. Trackers en apps die gebruikt worden om je prestaties perfect te registeren én te delen met anderen zijn dan ook immens populair. Denk aan Strava of RunKeeper. Maar in de loopwereld is een tegenbeweging uit de startblokken geschoten. Steeds meer joggers doen namelijk aan een digitale detox tijdens hun run. Experts leggen waar je de juiste balans legt tussen prestatiegericht en mindful lopen. “Data bijhouden mag, maar om de juiste redenen.”

 1. Samen gezonder door het leven? Relatietherapeute Sarah en personal trainer Gudrun geven tips voor koppels
  PREMIUM

  Samen gezonder door het leven? Relatiethe­ra­peu­te Sarah en personal trainer Gudrun geven tips voor koppels

  Met je partner deel je lief en leed. Maar blijkbaar ook je gezondheid en levensduur, blijkt uit onderzoek. Wil je op de trein stappen richting een gezonder leven, maar koop je liefst een duoticket? Relatietherapeute Sarah Hertens geeft tips om het gesprek aan te gaan met je partner, personal trainer Gudrun Hespel om jullie voornemens waar te maken. “Langetermijnprojecten zorgen voor een verfrissende dynamiek in een relatie.”
 2. Heb jij een jodiumtekort en wat zijn daar de gevolgen van? “Vaak duurt het vele jaren voor een tekort zichtbaar wordt”
  PREMIUM

  Heb jij een jodiumte­kort en wat zijn daar de gevolgen van? “Vaak duurt het vele jaren voor een tekort zichtbaar wordt”

  Jodium – we kennen de term allemaal. In tijden van nucleaire dreiging heb je misschien zelfs al iodiumtabletjes in huis gehaald. Maar wat is deze stof juist en wat doet ze met ons lichaam? En kan een tekort of een overdosis ook gevaarlijk zijn? Endocrinoloog en hoogleraar Guy T’Sjoen (UZGent/Ugent) geeft advies. “Als volwassene zorg je er maar beter voor dat je gemiddeld 150 microgram per dag binnenkrijgt”,