Vapen blijkt een stuk minder onschuldig dan eerst gedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Vapen blijkt een stuk minder onschuldig dan eerst gedacht. © Belga

Longartsen: “Stop met vapen, we kennen totaal de risico’s nog niet”

Longartsen waarschuwen in ons land al langer voor de e-sigaret. “De Europese Vereniging van Longartsen had al begin dit jaar een negatief advies gegeven en met nu ook een dodelijk slachtoffer in ons land, kunnen we onmogelijk groen licht geven. Nogmaals: wij raden de e-sigaret ten stelligste af”, zegt longspecialist Ingel Demedts van het AZ Delta in Roeselare. Dit gebeurt er met je longen bij vapen.

26 reacties

 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Zoals met alle verslavingen kunnen die afgebouwd worden op termijn maar middelen die daarbij kunnen helpen als vervanging gebruiken en blijven gebruiken heeft niets meer te maken met afbouwen. De macht om nee te zeggen tegen de hersenen die, een door publiciteit opgedrongen verslaving, hun dosis eisen geeft al na de 3de of 4de dag een heerlijk gevoel.
 • jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Grappig hoe alle vapers hier hun smeerlapperij aan het verdedigen zijn. Je moet echt een oen zijn om te geloven dat het massaal inademen van rook, damp of hoe je het ook mag noemen, gezond of minstens niet schadelijk te zijn. Als je ziet wat een rookwolk uit die mensen komt, allemaal langs hun longen gepasseerd. Maar het zou gezonder zijn? of minder slecht? Er zijn er hier die vanaf ze vapen plots kilometers kunnen lopen. Een wondermiddel! Denk misschien eens logisch en onbevooroordeeld na.
 • Ingrid De Kerpel

  1 jaar geleden
  Binnen x aantal jaren allemaal misvormde baby's van deze en alle andere prutsen. Maar daar denken ze nu niet aan zeker.
 • David Van Petegem

  1 jaar geleden
  Van roken krijg je longkanker, dan van vapen toch ook? Of moet dat getest worden, zoals ne slimmen hier voorstelt? Men weet toch allemaal dat het niet gezond is? Een gelukkige niet roker van 4 juni 2004. Om te stoppen met roken is maar 1 ding nodig, en dat is karakter. Velen hier hebben dat precies niet.
 • Frank De Witte

  1 jaar geleden
  Van gewone sigaretten kennen ze toch ook de gevolgen en ze verkopen die toch ook nog? Wat is het probleem met dat vapen dan eigenlijk? En bovendien zijn die slachtoffers afkomstig van experimenteel vapen met verboden stoffen.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken