Adipocyten bevinden zich in de onderhuid.
Volledig scherm
Adipocyten bevinden zich in de onderhuid. © THINKSTOCK

Lichaamsvet heeft ook een positieve kant: het beschermt tegen bacteriën

WetenschapNa een rijkelijke feestmaaltijd om het nieuwe jaar in te luiden, slaan velen traditioneel aan het diëten. Dat vetlaagje zijn we liever kwijt dan rijk. Maar vet heeft ook een positieve kant, zo blijkt. Onderzoekers van de universiteit van Californië deden de verrassende ontdekking dat vetcellen onder de huid ons kunnen beschermen tegen bacteriën. Dat schrijft Science Daily.

  1. Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziekten”
    PREMIUM

    Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziek­ten”

    Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet je en drink je dan het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden?