pexels
Volledig scherm
© pexels

Last van je huid? Of altijd vettig haar? Het kan wel eens aan het douchewater liggen

 s Morgens een douche nemen en ’s avonds merken dat je haar alweer vettig is ... Heb jij er ook last van? We steken dit soort problemen vaak op ons huidtype, maar wist je dat ook douchewater er voor iets kan tussenzitten?

 1. “Het duurt 4 weken voor je handen weer herstellen”: tips van de dermatoloog om te voorkomen dat alcoholgel je huid uitdroogt
  PREMIUM

  “Het duurt 4 weken voor je handen weer herstellen”: tips van de dermato­loog om te voorkomen dat alcoholgel je huid uitdroogt

  Geen trendwatcher die begin 2020 had durven voorspellen dat het meest trendy product van het voorbije jaar handgel zou worden. Maar hoe draag je zorg voor je handen wanneer desinfecteergel hoogtij viert? Tijd om je linker en rechter wat liefde te geven met deze beautyproducten en tips van apothekeres Inge Louf en dermatologe Ingrid van Riet. “Gebruik alcoholgel alleen als het echt noodzakelijk is.”
 2. Hoe proper is ‘clean beauty’ echt? “Een crème zonder bewaarmiddelen staat binnen de kortste keren onder de schimmel”
  PREMIUM

  Hoe proper is ‘clean beauty’ echt? “Een crème zonder bewaarmid­de­len staat binnen de kortste keren onder de schimmel”

  Onze cosmetica bulkt van de controversiële ingrediënten. Dat weten apps als ‘Yuka’ of ‘Clean Beauty’ ons te vertellen, waarmee je de ingrediëntenlijst van je producten kan analyseren. Maar klopt dat wel? Hoe gevaarlijk is ‘non-clean’ beauty echt? En is het nieuwe B Corp-label, voor cosmeticabedrijven die op alle vlakken de hoogste standaarden nastreven, wel een goede parameter van smetteloze beauty? Drie experts lichten toe. “Kegel je dagcrème niet in de vuilnisbak omdat die controversiële ingrediënten bevat.”
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den