Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Last van huisstofmijt? Zo maak je je huis helemaal allergievrij

Huisstofmijtallergie is een van de meest voorkomende allergieën. Uitermate vervelend, en mensen hebben er voornamelijk in het najaar last van. Gelukkig kan je je huis zo inrichten dat je de voorplanting van de mijten afremt. Allergologen Didier Ebo en Vito Sabato leggen uit hoe.

6 reacties

 • Henri Levich

  3 jaar geleden
  Als men al deze richtlijnen wil toepassen is het prijslijker door te verhuizen met nieuwe start.
 • Jane Doe

  3 jaar geleden
  Je lakens vaker dan om de 4 weken wassen lijkt me logisch. Minstens elke week trouwens. 't Ging hier over hoofdkussens en pluche knuffels. Een extreem dure matras is ook nonsens want hij moet echt wel minstens..minstens elke 10 jaar vervangen worden. Al heb je geen allergie, besef dat na een tijdje een redelijk % van je hoofdkussen en matras uit huidcellen, huisstofmijten en hun uitwerpselen bestaat. Als ik sommige hoor praten, ogenschijnlijk nette mensen, ben ik vaak blij dat ik allergisch ben.
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Mogen we nog een beetje eigen weerstand hebben of moeten we ons volledig overgeven aan de farma industrie?
 • Wivina Renier

  3 jaar geleden
  wel diegenen die dit artikel geschreven mag dan bij mij komen kuisen. Mens tegen een beetje stof moet je toch kunnen anders moet je in een stolp gaan wonen. Niet teveel overdrijven hé
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Als je dat allemaal doorneemt en uitvoert... dan is het best, dat je nooit in jouw slaapkamer komt, dus ook niet om te slapen. Gevolg: met al die maatregelen en er weg blijven, heb je de minste van die akelige beestjes.