Getty Images / Instagram: Ellie Goulding
Volledig scherm
© Getty Images / Instagram: Ellie Goulding

Last van angst? Celebrities delen hun tools om ermee om te gaan

Angsten bepalen meer dan ooit onze geestelijke gezondheid. Ook heel wat celebrities, zoals zangeres Selena Gomez, tennisster Naomi Osaka en topmodel Bella Hadid, gaan gebukt onder angst en zochten naar hulpmiddelen om dat hardnekkige gevoel te onderdrukken. Van een sociale media-detox tot het bijhouden van een dagboek, dit zijn de tools waarmee bekende sterren hun angsten de kiem in smoren. 

  1. Dagboek 2.0? Waarom journaling in de ochtend zo goed voor je is en hoe je er best aan begint: “Het is als gratis therapie”

    Dagboek 2.0? Waarom journaling in de ochtend zo goed voor je is en hoe je er best aan begint: “Het is als gratis therapie”

    Journaling, ofwel in je dagboek schrijven, is een term die vroeger voornamelijk geassocieerd werd met verliefde tienermeisjes. Tegenwoordig is dat stigma helemaal weg en wordt het juist gezien als een ontzettend goede gewoonte waar mensen van alle leeftijden baat bij kunnen hebben. Verschillende wetenschappelijke studies toonden al aan dat het bijhouden van een dagboek je geheugen verbetert, je dankbaarder maakt en depressie en angst kan verminderen. Eén studie uit 2018 van Karen A. Baikie en Kay Wilhelm aan de Cambridge University wees zelfs uit dat het bijhouden van een dagboek je immuunsysteem kan verbeteren.