Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Lara (29) koos bewust voor een keizersnede: “Men ging ervan uit dat ik mijn vagina wilde sparen”

Vrouwen die zelf om een keizersnede vragen: in België is het de uitzondering, in andere delen van de wereld heel normaal. Lara* (29) zag een natuurlijke bevalling niet zitten, dus vroeg ze op voorhand om een keizersnede. Wij stelden haar en gynaecoloog Griet Vandenberghe de brandende vragen die het thema, dat nogal taboe is, opwekt. “In onze maatschappij worden beslissingen rond zwangerschap en opvoeding snel veroordeeld, meestal door andere vrouwen.”

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. “Mijn placenta vingen ze op in een ovenschotel". Thuisbevallen zit in de lift, 2 experten over de voor- en nadelen”
  PREMIUM

  “Mijn placenta vingen ze op in een ovenscho­tel". Thuisbeval­len zit in de lift, 2 experten over de voor- en nadelen”

  In Nederland bevalt ongeveer een kwart van de vrouwen thuis, maar nu zit je kind ter wereld brengen op natuurlijke wijze ook bij ons in de lift. Voor Rosanne (30) was het een evidente keuze, want ze had het gevoel dat ze dan meer controle zou hebben. “Heel mijn jeugd heb ik gedacht: bevallen gaat verschrikkelijk zijn. Maar hoe meer ik erover opzocht, hoe minder angstig en hoe nieuwsgieriger ik werd.” Vroedvrouw Tina Stoquart en gynaecoloog Wilfried Gyselaers schetsen de voor- en nadelen. “Enkele minuten kunnen het verschil betekenen tussen een gezonde baby en een slechte uitkomst.”