Getty Images/PhotoAlto
Volledig scherm
© Getty Images/PhotoAlto

Laat je boezemvriendinnen vrij, want het is vandaag No Bra Day

Het is vandaag de tiende No Bra Day, een dag die mensen met borsten aanmoedigt om foto’s van zichzelf te posten zonder beha onder de gelijknamige hashtag. De dag werd in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rond borstkankersymptomen en gendergelijkheid te bevorderen. Want ja, tot een tijdje terug was behaloos door het leven gaan een nogal gedurfde zet, maar tegenwoordig zijn er steeds meer dames die het oncomfortabele kledingstuk ditchen in hun dagdagelijkse leven.

 1. Van touwtjespringen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topconditie
  PREMIUM
  8

  Van touwtje­sprin­gen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topcondi­tie

  We doen massaal oefeningen voor onze buik, armen en benen, maar heb je er al eens aan gedacht om specifiek je hart te versterken? Dat is is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, vertelt sportkinesiste Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden.
 2. Steeds meer vrouwen dumpen hun beha: 3 vrouwen getuigen, expert licht toe hoe (on)gezond dat is. “Borsten moeten wiebelen”
  PREMIUM

  Steeds meer vrouwen dumpen hun beha: 3 vrouwen getuigen, expert licht toe hoe (on)gezond dat is. “Borsten moeten wiebelen”

  De beha heeft afgedaan. Celebrities als Rihanna of Miley Cyrus verwijderden het kledingstuk uit hun garderobe en ook in ons land laten vrouwen en masse de beha in de kast. Margo (25), Kathleen (28) en Marijke (30) getuigen. “Soms voel ik me wel bekeken als mijn tepels zichtbaar zijn onder een topje.” Borstweefseltherapeute Leen Steyaert licht toe of het gezond is om de boezem zo vrij te laten. En voor wie de beha (nog) niet durft te dumpen, heeft ze tips voor een alsnog vrijer gevoel.