Getty Images/Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Pexels

Kourtney Kardashian deed een eeuwenoude kuur voor betere eicellen, werkt dat? “Seks mag niet: dat geeft stress”

Geen cafeïne, seks en sport, en vier keer per week sperma drinken. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is precies wat realityster Kourtney Kardashian (43) deed om de kwaliteit van haar eicellen te verbeteren. Die zogenaamde Panchakarma-kuur duurt drie weken en zou je lichaam ‘resetten’. Gezondheidscoach en herboriste Lily Joan Roberts legt uit hoe het werkt en een professor gynaecologie geeft zijn ongezouten mening. 

 1. “Het idee dat het je laatste kans zou kunnen zijn valt zwaar.” Kan je zomaar zwanger worden op je 39ste?
  PREMIUM

  “Het idee dat het je laatste kans zou kunnen zijn valt zwaar.” Kan je zomaar zwanger worden op je 39ste?

  Realityster Astrid Coppens (39) is opnieuw in blijde verwachting. Het is duidelijk een trend om op latere leeftijd mama te worden, niet zelden dankzij de wetenschap. Maar tot wanneer kan een vrouw werkelijk gezond zwanger worden: is vijfendertig nog veilig? En vijfenvijftig dan? Welke risico’s zijn er verbonden aan zo’n zwangerschap op latere leeftijd? Dokter Arne Vanhie reageert. “Veertigplussers zijn verloskundig gezien hoogrisicozwangerschappen en hebben het vaak ook mentaal lastig.”
 2. De prijs van een kinderwens: steeds meer vrouwen laten hun eitjes invriezen. Prof legt uit hoe en wat het kost
  PREMIUM

  De prijs van een kinderwens: steeds meer vrouwen laten hun eitjes invriezen. Prof legt uit hoe en wat het kost

  Je kansen om kinderen te krijgen ‘bewaren’ door je eitjes in te vriezen: ‘social freezing’ heet dat. Steeds meer vrouwen gebruiken de techniek om hun biologische klok te omzeilen. Hoe werkt het, wat is het kostenplaatje en welke risico’s zijn eraan verbonden? Prof. Diane De Neubourg beantwoordt alle praktische vragen. “Er zijn vrouwen van 38 jaar oud die nog een flinke portie gezonde eitjes hebben. Evengoed zijn er vrouwen van 33 die er al heel wat minder goed voor staan.”
 1. “Mijn voeten zien er wansmakelijk uit.” Caroline heeft in de zomer last van eczeem. Dermatoloog geeft oplossingen
  PREMIUM

  “Mijn voeten zien er wansmake­lijk uit.” Caroline heeft in de zomer last van eczeem. Dermato­loog geeft oplossin­gen

  “Ik lig aan het zwembad met voeten vol pleisters en wondjes. Ze zien ook nog eens rood. Dat is niet mooi.” Caroline (53) heeft eczeem op haar voeten. In gesloten schoenen waar ze ook in zweet, kan ze het krabben moeilijk laten. ‘Blaasjeseczeem' komt net iets meer op de handen dan op de voeten voor. Mensen die last hebben van eczeem elders op het lichaam lopen meer kans. Dermatoloog Griet Voet legt uit wat je precies kan doen. “De klachten kunnen plots optreden en er kunnen opstoten zijn.”