Veel vet, weinig koolhydraten, dat zijn kenmerken van het ketogeendieet.
Volledig scherm
Veel vet, weinig koolhydraten, dat zijn kenmerken van het ketogeendieet.

Koolhydraatarm dieet ligt onder vuur

Veel mensen hebben de afgelopen jaren koolhydraten uit hun voedingspatroon geschrapt, zoals brood, rijst, aardappelen en bananen. Koolhydraten worden namelijk omgezet in suiker, en dat heet slecht te zijn. 

10 reacties

 • Marco Maerten

  5 jaar geleden
  Niet bewerkte koolhydraten zoals alle fruit en groenten,noten enz..zijn een volwaardig alternatief voor bewerkte koolhydraten zoals brood,pasta,witte rijst =gepeld,dus ook bewerkt.Ik leef al jaren op zulk eten en dat levert veel meer aan dan datgene maar in brood en pasta zit,namelijk ook massa's vitaminen en enzymen!
 • Danielle Duym

  5 jaar geleden
  De kilo's vliegen er inderdaad af met dit diet. Ik heb het iemand zien doen. Echter, nu anderhalf jaar later, zijn alle kilo's er terug bij (en misschien zelfs meer kilo's als voordien). Daar ben je dus "vet" mee.
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Koolhydraten komen voor in natuurlijke vorm maar ook in geraffineerde vorm. Kijk maar naar de waardentabel. Koolhydraten 10g waarvan x gram suiker. Koolhydraten hebben een plaats maar door de geraffineerde suikers zijn ze een valse vriend (in bvb yoghurt). En geloof aub de winkelmerken en witte producten niet die zeggen 0% vetarme, magere verse kaas of iets dergelijks. Het venijn zit hem in de suikers.
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  In de natuur komen pure suikers en pure vezelvrije koolhydraten eigenlijk niet voor. Waarom zou je ze dan nodig hebben.
 • Rania Desaegher

  5 jaar geleden
  Een beetje gezond verstand zegt toch dat te nooit goed is. Ook die rage om glutenvrij te eten , als het niet nodig is, is er toch ver over.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.