Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Koffie verbetert sportprestaties. “Het effect van een espresso houdt twee à drie uur aan”, zegt sportarts


Cafeïne is ‘s werelds meest gebruikte stimulerende stof. Je vindt het terug in koffie, maar ook in frisdranken, energiedranken, sportdranken en verschillende soorten supplementen. Recent wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat cafeïne verschillende aspecten van sportprestaties kan versterken, zowel bij individuele sporten als bij teamsporten. “Koffie is een bewezen en toegelaten middel dat sportprestaties kan verbeteren”, zegt ook sportarts Luk Buyse.

 1. Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen van corona. Maar hoe gezond is het? “Na een ziekte heeft je lichaam de juiste voeding nodig”
  PREMIUM

  Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen van corona. Maar hoe gezond is het? “Na een ziekte heeft je lichaam de juiste voeding nodig”

  Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren. Om te herstellen van Covid-19 raadt ze iedereen die het wil horen haar nieuwe dieet aan. Suikervrij en keto, met uitsluitend plantaardige voedingsmiddelen. Daarnaast doet ze ook aan vasten. Gwyneth werd bekend als actrice, maar ontpopte zich de laatste jaren tot een echte gezondheidsgoeroe, waardoor ze een zekere geloofwaardigheid vergaarde. Maar is het dieet dat ze aanraadt wel zo gezond? We vroegen het aan diëtiste Sanne Mouha.
 2. Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Lieven Maesschalck geeft advies
  PREMIUM
  61

  Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Lieven Maesschal­ck geeft advies

  Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Nu de zomer steeds dichterbij komt en we al van de eerste mooie lentedagen mogen genieten, geven topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.
 1. Koppel gaat uit eten en laat een fooi achter van maar liefst 800 dollar
  Play

  Koppel gaat uit eten en laat een fooi achter van maar liefst 800 dollar

 2. American footballspeler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"
  Play

  American football­spe­ler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"